TATA

Imagini

Informații

Data: 28 Aprilie 2024, 19:00 Duminică
Preț: 150 - 250 lei
Telefon Informații: 022 22-65-20
Evenimentele trecute
  • 14 Ianuarie 2024, 19:00 Duminică
  • 13 Ianuarie 2024, 19:00 Sâmbătă
  • 21 Octombrie 2023, 19:00 Sâmbătă

Descriere

Văzând pentru prima dată lumina rampei în 1978, spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi a înscris o pagină importantă în evoluția teatrului național și a artei scenice. Punerea în scenă a acestui text la Teatrul ”Luceafărul” are multiple conotații – această premieră a deschis cea de-a 60 stagiune a Teatrului.

Considerată la început ca fiind o reflecție a problemelor morale și sociale din societate după încheierea celui de-al doilea război mondial, piesa ”Tata” nu este dominată de descrierea unor momente din trecut, deși pune accent pe înțelegerea și interpretarea acelor momente de către contemporani.

Omul și faptele lui fac legătura dintre trecut și prezent și de felul cum înclină balanța omenescului, depinde firul narațiunii și, implicit, al acțiunii. În viziunea regizorală a lui Slava Sambriș, acest spectacol developează în mod subtil lumea interioară a personajelor, punând în evidență oameni și mai puțin personaje.

Păstrând intact textul dramaturgului, dar încadrat de o multitudine de metafore și simboluri scenice, spectacolul ”Tata” nu reprezintă o viziune artistică asupra trecutului, ci, mai degrabă, o analiză a individului în raport cu sine însăși și cu cei care îl înconjoară. Astfel, cea mai recentă montare a acestui text la Teatrul ”Luceafărul” nu este o incursiune în trecut, ci, de fapt, o eventuală previzualizare a unui viitor nu foarte îndepărtat.

 

Spectacol recomandat persoanelor 14+
După începerea spectacolului, accesul în sală este interzis!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?