Teatrul "Luceafarul"

Imagini

8 voturi

Detalii

Tipul: Teatru
Orar:
Lun - Dum:12:00 - 20:00

Informații de contact

Telefon: +373 22 22-65-20 / +373 22 21-06-27
E-mail:
Adresa: Chisinau, str. Veronica Micle, 7

Evenimente

  • 25 Mai 2024, 19:00
  • 26 Mai 2024, 19:00

Descriere:

Teatrul Republican ”Luceafărul” îmbină armonios tradiţia şi modernitatea în actul scenic, păstrând intactă amintirea şi respectul pentru fondatorii instituţiei. Astăzi, în cadrul Teatrului Republican ”Luceafărul”, reprezentat de o trupă tânără, dinamică, ambiţioasă, activează şi corifei ai artei scenice, actori care au stat la baza formării acestui teatru – Nina Doni şi Paulina Zavtoni, reuşindu-se astfel valorificarea experienţei şi înţelepciunii primei generaţii de actori cu năzuinţele şi talentul tinerilor care exploarează tărâmul Melpomenei.

Politica repertorială a teatrului se axează pe piese reprezentative din dramaturgia universală, clasică şi contemporană şi pe noile creaţii dramatice ale scriitorilor moldoveni, oferind publicului un spectru larg de spectacole, pentru spectatori de toate vârstele.

Spectacolele Teatrului Republican ”Luceafărul” se bucură de aprecierea publicului şi a criticilor de specialitate din ţară, dar şi de peste hotare, unde este invitat pentru a participa la festivaluri şi concursuri de profil, sau în turnee: Brest (Belarus), Moscova (Rusia), Cairo (Egipt), Trabzon (Turcia) etc.

Un loc deosebit în repertoriul teatrului îl ocupă spectacolele dedicate generaţiei în creştere. Săptămânal, la ”Luceafărul” puteţi viziona 3-4 spectacole pentru adulţi şi 2 spectacole pentru copii.

Cu o istorie de peste jumătate de secol, ”Luceafărul” rămâne a fi un teatru cu zbuciumul, elanul, ambiţiile şi visele specifice tinereţii, deschis pentru noi provocări, dar cu abordări şi soluţii asumate, un teatru care reuşeşte cu fiecare montare să înscrie o pagină nouă în istoria sa, dar şi în cultura noastră teatrală.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul