HAMLET de William SHAKESPEARE

Imagini

Informații

Data: 4 Martie 2022, 18:30 Vineri
Preț: 70 - 100 lei
Telefon Informații: 022 20 28 90, 069416078.
Evenimentele trecute
 • 18 Februarie 2022, 18:30 Vineri
 • 21 Ianuarie 2022, 18:30 Vineri
 • 23 Octombrie 2021, 18:30 Sâmbătă

Descriere

 • Hamlet / Alexandru Crîlov
 • Gertrude / Irina Rusu
 • Ophelia / Olga Anghelici
 • Claudius / Viorel Cornescu
 • Polonius / Sergiu Finiti, Ercadie Racila
 • Duhul / Igor Mitreanu, Ion Grosu
 • Laertes / Eugeniu Matcovschi
 • Horatio / Roman Malai
 • Bufonul / Artiom Oleacu
 • Trupa de actori / Nina Toderico, Elena Negrescu, Constantin Ghilețchi, Alexandrina Grecu, Dan Ciobanu, Gheorghe Gusan, Nadejda Crîlov

„Hamlet” este, neîndoielnic, cea mai renumită piesă a lui Shakespeare. Pe parcursul ultimelor două secole a fost pusă în scenă, numai în România și Moldova, în limba română, de circa 40 de ori, numărul spectacolelor montate trecând peste 50, cu tot cu cele montate în alte limbi. Evident, la scară mondială s-au înregistrat mii și mii de montări ale acestei capodopere.

Fiecare director de scenă a căutat, firește, să aducă în fața publicului un Hamlet al său, original, marcat de propriile idei, trăiri, sentimente, obsesii, concepții filozofice și politice, experiență artistică, dar și de frământul epocii și al contemporanilor săi.

Sandu GRECU, regizorul acestui nou spectacol, sa remarcat mereu prin actualitatea stringenta a abordării oricărui subiect dramatic, istoric sau de moment. Raportându-se la situația social-politica-dramatica din republica noastră, regizorul plasează protagonistul spectacolului în „Cursa de șoareci”, universul imaginar creat de însuși Hamlet în piesa sa (teatru-în-teatru), menită să-l demaște pe ucigașul propriului părinte. Eroul spectacolului se frământă în această cursă fatală, căutând o ieșire care, din nefericire, n-a existat și nu există.

Din primele minute ale spectacolului, Hamlet, prințul Danemarcei te poartă prin gesturi bine țintite direct în inima poveștii. Acolo, în fața ta, e toată istoria care va duce la povestea bine-cunoscută a lui Hamlet; aceasta se scrie sub ochii tăi, ca un alt spectacol de teatru-în-teatru, corespondentul a ceea ce va fi „Cursa de șoareci”.

Regizorul mută povestea lui Shakespeare într-un „atemporal” an 2018, în Elsinore, în Danemarca. Și în fața publicului se derulează imagini de la magnifica înmormântare, și încet, încet, relațiile încep să se contureze; această reîntoarcere și acest amestec al timpurilor este pariul lui Sandu Grecu. În scene aparent disparate, povestea se repetă iar și iar, la infinit, din vremea Danemarcei lui Shakespeare și până azi, vie, puternică, țintind inima Ființei și, mai ales, situația social-politică din „Danemarca noastră” sfâșiată de aceleași nedreptăți, minciuni și trădări nesfârșite, care ne lipsesc de orice speranță și ne îngroapă viitorul în mormântul negru al ”neistoriei”.

Evitând imaginile tradiționale, regizorul l-a văzut pe Hamlet ca pe un personaj contemporan, despovărat de aura eroică sau vindicativă, lucid și sensibil. Printre interpreți se remarcă deci, în primul rând, Alexandru Crîlov, în rolul lui Hamlet, dar și Irina Rusu în rolul Gertrudei, Regele Uzurpator Claudius, Viorel Cornescu, Sergiu Finiti în rolul lui Polonius, prim ministrul Danemarcei, Olga Anghelici în rolul Opheliei și tatăl lui Hamlet, Igor Mitreanu, precum și ceilalți membri ei echipei: Nina Toderico, Eugeniu Matcovschi, Vadim Zatic, Artiom Oleacu, Elena Negrescu, Alina Popov, Doina Arvat, Gheorghe Guşan, Daniel Ciobanu, Constantin Ghileţchi.

Remarcăm, nu în ultimul rând, costumele realizate de Ecaterina MIHALACHE și coregrafia, semnată de Dumitru TANMOȘAN.

Durata 1h 40 min.

 

Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) s-a decis declararea stării de urgență în sănătate publică la nivel național. Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani care doresc să vină la spectacol vor trebui să prezinte unul din următoarele acte:

 • Certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital).
 • Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
 • Test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore;
 • Rezultat negativ al unui test antigen rapid efectuat în ultimele 48 de ore;
 • Certificat de trecere prin boală sau act care confirmă prezența anticorpilor, valabil cel mult 90 de zile de la efectuarea investigației

Unul din aceste acte va fi prezentat obligatoriu împreună cu un ACT DE IDENTITATE pentru confirmare.
Ne pare rău de situația în care ne aflăm și ne cerem scuze pentru incomoditate!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?