CRONICA: Festivalul Ethno Jazz 2011 - Ziua 3

Data: 22 - 25 Septembrie 2011

Descriere

Ziua a treia a ediţiei jubiliare a Ethno Jazz Festivalului a început cu prestaţia trupei elveţiene "Nik Bartsch’s RONIN". Aceştia au început show-ul în întunericul lăsat peste sală cîntînd încet la pian. Din mulţimea de membri ai trupei, la festival au ajuns doar doi: pianistul şi liderul trupei Nik Bartsch şi omul-orchestră Sha (clarinet, sax).

Jazz-ul liric şi, pe alocuri psihodelic, inducea spectatorii într-o atmosferă mistică. Această senzaţie se amplifica prin sunetele produse de Nik prin lovirea şi, dimpotrivă, tragerea strunelor din interiorul pianului. La sfîrşitul programei muzicale spectatorii impresionaţi au mai cerut muzicienilor o ultimă piesă şi băieţii din "Nik Bartsch’s RONIN" au satisfăcut această dorinţă a publicului.


În imagini: Nik Bartsch's RONIN


Video: Nik Bartsch's RONIN

A doua parte a serii a fost dedicată mixului de ritmuri flamenco şi jazz cu motive spaniole, sud-americane şi balcanice, interpretate de trio-ul israelian "Olier Baldi Trio". Liderul trupei, Olier Baldi, fiind de origine românească, şi-a exprimat bucuria de a concerta pentru prima dată în Chişinău. El a comunicat deschis cu publicul între pauzele dintre cîntece. Interpretarea piesei "Romanţa anonimă pentru chitară" a fost precedată de o istorioară despre peripeţiile unui compozitor necunoscut, care neavînd cu ce să se răsplătească într-un local a fost perchiziţionat de către proprietarul acestuia cu scopul de a găsi măcar ceva valoros. Unicul lucru găsit a fost o hîrtie cu note muzicale care au ajuns să fie interpretate peste un an de o trupă ţigănească, cîntecul devenind cunoscut în lume.

Ultima piesă a programului a fost renumita "Ciocârlia", care a surprins publicul prin rapiditatea spectaculoasă a interpretării la chitară a lui Olier. După un sfîrşit atît de fabulos publicul încîntat a rechemat muzicienii la bis pentru a interpreta o ultimă piesă a serii.


În imagini: Olier Baldi Trio


Video: Olier Baldi Trio – Piesa "Ciocârlia"

 


În imagini: Nik Bartsch's RONIN

 


În imagini: Olier Baldi Trio

 


Video: Nik Bartsch's RONIN


Video: Nik Bartsch's RONIN


Video: Nik Bartsch's RONIN


Video: Nik Bartsch's RONINVideo: Olier Baldi Trio


Video: Olier Baldi Trio


Video: Olier Baldi Trio


Video: Olier Baldi Trio


Video: Olier Baldi Trio

 

Nik Bartsch's RONIN

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?