CRONICA: Festivalul Ethno Jazz 2011 - Ziua 2

Data: 22 - 25 Septembrie 2011

Descriere

A doua zi a Ethno Jazz Festivalului, ediţia 2011, a fost, în mare parte, dedicată motivelor italiane şi spaniole. Primii au păşit în scenă duetul de acordeonişti Frank Marocco şi Daniele Di Bonaventura. Originari din SUA şi, respectiv, Italia, aceştia au prezentat publicului creaţii cu elemente din muzica acordeonistă italiană, jazz şi chiar, pe alocuri, cîteva motive de blues. Atmosfera calmă şi plăcută din sală se datora mixului dintre sunetele produse de acordeon şi bandoneon, instrument înrudit cu acordeonul, folosit deseori la interpretarea ritmurilor tango. La sfîrşitul prestaţiei muzicienii au fost chemaţi la bis pentru a mai interpreta o piesă.


În imagini: Frank Marocco / Daniele Di Bonaventura


Video: Frank Marocco / Daniele Di Bonaventura

Ritmurile jazz-ului au fost diversificate cu elemente de flamenco prezentate de a doua trupă "Jerez Texas". Cei trei muzicieni, originari din Spania şi Franţa, au surprins imaginaţia publicului prin portofoliul bogat de piese interpretate: de la balade pînă la unele creaţii mai vioaie şi rapide.

Înainte de a interpreta piesa "Un Americano en Motril" violoncelistul trupei, Matthieu Saglio, a relatat o istorioară aparent reală despre aventurile unui american ajuns în Spania. După audierea piesei, însă, spectatorii aflaseră de la Matthieu că din toată povestioara doar denumirea piesei era adevăr. Publicul a fost, de asemenea, implicat în show – Matthieu i-a îndemnat pe cei prezenţi în sală să îngîne refrenul piesei "Color Cafe" alături de cei din "Jerez Texas": "color cafe, me gusta tu color cafe ...".


În imagini: Jerez Texas


Video: Jerez Texas

Şi în final, în tradiţionala ieşire la bis muzicienii au interpretat o piesă vioaie dar scurtă, motivul fiind graba artiştilor de a ajunge la trenul de noapte ce îi va duce spre un alt festival în Kiev.


În imagini: Frank Marocco / Daniele Di BonaventuraÎn imagini: Jerez TexasVideo: Frank Marocco / Daniele Di Bonaventura


Video: Frank Marocco / Daniele Di Bonaventura


Video: Frank Marocco / Daniele Di Bonaventura


Video: Frank Marocco / Daniele Di Bonaventura


Video: Jerez Texas


Video: Jerez Texas


Video: Jerez Texas

 

În imagini: MoZuluart

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?