Ботанический сад и Виварий

Изображения

Подробная информация

Дата: ежедневно
Телефон для справки: (022) 240-056

Описание

Vivariu a fost creat în anii 2000-2008 în Cadrul Grădinii Botanice a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală în colaborare cu Fundaţia pentru Ocrotirea Păsărilor. Prezintă o expoziţie permanentă de păsări rare, decorative şi exotice, peşti şi reptile. A fost deschis pentru publicul vizitator la 18 mai 2008. Accesul este din strada Maria Cibotari, 7.

Grădina Botanică a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a fost înfiinţat la începutul secolului XX, în baza grădinii-parc, plantate pe acest teritoriu la mijlocul secolului al XIX-lea, cu scopul de a prezenta la scară redusă flora spontană din toate zonele Basarabiei. Creată ca o parte indispensabilă a Muzeului, Grădina Botanică completează „pe viu” expoziţiile muzeale.
Având o suprafaţă de 0,75 ha, ea include sectoare ce reprezintă tipurile principale de vegetaţie silvică, de stepă, acvatică şi paşustră de pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv plantele rare şi pereclitate. Un sector aparte reprezintă plantele decorative.

În cadrul Grădinii Botanice se află arbori incluşi în lista monumentelor naturii ocrotite de stat, un foişor de lemn şi un havuz construit în anul 1889 de către arhitectul Alexandru Bernardazzi, incluse în lista monumentelor de arhitectură de importanţă naţională.

Graţie valorilor pe care le deţine Grădina Botanică a muzeului a fost declarată monument de arhitectură peisagistică şi înscrisă în lista ariilor naturale protejate de stat.

Este amplasată între străzile Maria Cibotari – Sfatul Ţării – Mihail Kogălniceanu. Accesul pentru publicul vizitator este din strada Maria Cibotari, 7.

Program:

11.00:18.00, în fiecare zi
zi liberă – Luni, Marți
telefon: 022 24 10 20, 079142068, 079587532

Taxa de intrare:

Preșcolari și invalizi: gratuit
Elevi: 10 lei
Maturi: 20 de lei
Fotografiere: gratuit

Расположение на карте

Авторизация

Пожалуйста, введите Ваш e-mail и пароль:

Экспресс Регистрация

Введите Ваш e-mail и пароль:
Ваш емейл уже зарегистрирован на Fest.md. Хотите соединить ваши учетные записи?