Trei Surori

Imagini

Informații

Data: 19 Iunie 2022, 18:30 Duminică
Preț: 200 - 250 lei
Telefon Informații: 022-22-65-20
Evenimentele trecute
  • 18 Iunie 2022, 18:30 Sâmbătă
  • 10 Iunie 2022, 18:30 Vineri
  • 5 Iunie 2022, 18:30 Duminică

Descriere

Spectacolul începe la ora 18:30
După începutul spectacolului, accesul în sală este interzis.
Spectacol recomandat persoanelor 14+
Regia: Krisztián Kiliti
Scenografia: Szőke Dalma Zsuzsanna
Covers: Dumitru Seretinean
 
Exact în ziua când se încheie un an de doliu de la moartea tatălui surorilor Prozorov (Olga, Mașa, Irina), cea mai tânără dintre ele, Irina, împlinește 20 de ani.
Toți se pregătesc de petrecere, fiecare în felul său. Pe Olga continuă s-o mistuie amintirile despre mult iubitul lor tată, Mașa vrea să evadeze din căsnicia sa mizerabilă cu Kulâghin, iar Irina, se opune avântului sentimental din partea ofițerului Tuzenbah, fiind copleșită de percepția idealistă a ceea ce înseamnă a fi adult și așteaptă prințul pe cal alb care nu mai apare.
Lucrurile o iau razna când apare comandantul Verșânin, pe care cele trei surori îl văd ca pe un salvator, cel care le va elibera de viața sufocantă în provincie și va fi biletul lor spre capitală.
„Trei surori” de A. P. Cehov este o piesă despre dorințe neîmplinite: dorințe pe care nu le poți controla, înțelege sau chiar observa; dorințe care ar putea trezi, pe de o parte, cele mai adânci instincte, iar pe de altă parte, cele mai înfricoșătoare porniri.
Cele trei surori sunt mereu în așteptarea cuiva sau a ceva care le-ar salva în loc să-și ia destinul în propriile mâini. Odată cu trecerea în neființă a tatălui lor autoritar, nu mai e nimeni care să le dicteze cum să-și trăiască viețile, situație similară pentru o întreagă generație crescută la răscrucea dintre milenii într-o societate cu valori relative. Nu le-a rămas nimic altceva decât nostalgia.
Capodopera lui Cehov abordează într-o manieră unică viața contemporană cu problemele noastre zilnice, fricile și năzuințele noastre, și situațiile absurde cu care ne ciocnim.
Spectacolul „Trei surori” montat la Teatrul „Luceafărul” își propune să exploreze relația dintre textul cehovian și realitatea în care trăim.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?