"Păcală"

Imagini

Informații

Data: 24 Octombrie 2021, 12:00 Duminică
Preț: 100 lei
Telefon Informații: 022 226 520
Evenimentele trecute
  • 3 Octombrie 2021, 12:00 Duminică
  • 20 Iunie 2021, 12:00 Duminică
  • 6 Iunie 2021, 12:00 Duminică

Descriere

,,Păcală” Erou al snoavelor populare românești, cunoscut pentru umorul și istețimea sa, ascunse sub o mască de naivitate și simplitate, Păcală este un erou popular, pe care îl regăsim în mai multe creații literare și care este oaspete nelipsit în teatru, deoarece publicul îl îndrăgește și empatizează cu acest personaj simpatic. Bineînțeles, popularitatea lui se datorează și faptului că Păcală tratează autoritățile sătești (popa, boierul, judecătorul) cu îndrăzneală și ironie usturătoare. Prin intermediul faptelor lui Păcală, publicul se simte răzbunat – când răul este pedepsit cu aceeași armă, spectatorul are sentimentul că i s-a făcut dreptate.

Plasată în lumea satului românesc, acțiunea spectacolului ”Păcală” conferă de la bun început un stil și un imaginar caracteristic. Este un spațiu al suprarealismului pur – satul fantastic, dominat de magie, sublim și grotesc. Decorul, costumele, măștile sunt fabuloase: Vaca ni se prezintă seducătoare și urban chic, oile sunt cool, iar dracii – funky; toate aceste elemente atribuie spectacolului o alură de burlesc într-un context aparent inocent, servite într-un singur cocktail cu note condimentate și într-un stil perfect balcanic.

Spectacolul ”Păcală” în regia lui Ion Jitari, pe un text de Petru Dulfu, ne prezintă în toată plinătatea hazul și isteţimea populară ca un antidot la prostia și lăcomia omenească. Piesa este adresată deopotrivă copiilor şi adulţilor, întrucât dincolo de aparenţa întâmplărilor comice se află un substrat consistent de înţelepciune. Rostul oricărei comedii este nu doar să delecteze prin declanşarea râsului, ci să şi formeze sau să corecteze deprinderi şi trăsături de caracter.

 

Stimați spectatori
Vă anunțăm că accesul în sala de spectacole se permite DOAR în baza următoarelor certificate, însoțite de un act de confirmare a identității:
1. Certificatul de vaccinare împotriva Covid, în format fizic sau online
2. Testul negativ PCR(valabil 72 de ore) sau antigen rapid (valabil 48 de ore)
3. Test confirmativ anticorpi (valabil 90 de zile)
4. Certificat confirmat medical că ați fost bolnav de COVID (valabil 180 de zile)

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?