Spectacolul "Steaua fără nume"

VOI MERGE 7

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 17 Mai 2018, 18:00 Joi
Telefon Informații: 022 22-65-20
Evenimentele trecute
  • 13 Aprilie 2018, 18:00 Vineri
  • 25 Martie 2018, 18:00 Duminică
  • 8 Februarie 2018, 18:00 Joi

Descriere

PREMIERA!

Spectacolul "Steaua fără nume" de M. Sebastian.

O poveste despre evadarea din cotidianul anost, chiar și pentru a intra într-o altă colivie, despre crearea unei noi realități si nașterea universului paralel, în care stelele prind viață în casa unui însingurat visător dintr-o provincie gri-cenușie. O iubire care izbucnește și se mistuie între două trenuri, o lume care trăiește în propriul timp. Și, la final, o brutală ciocnire între mentalitățile vremii, între provincialismul rigid, deseori lipsit de scrupule, și lumea liberă și dezlănțuită, telurică a Capitalei.

Deşi este cunoscut cu exactitate locul şi timpul în care dramaturgul Mihail Sebastian plasează subiectul şi acţiunea piesei “Steaua fără nume”, povestea Monei şi a profesorului Miroiu sunt în afara timpului şi a spaţiului. Întâlnirea celor doi în gara în care nu opreşte niciodată acceleratul pare, mai degrabă, o reîntâlnire.

Din pură coincidenţă ajung oare concomitent în gara din câmp Mona şi cartea veche pe care Miroiu o comandase de ceva timp de la Bucureşti? Ce aştepta, de fapt, profesorul: cartea care avea să-l ajute să calculeze cu exactitate coordonatele stelei sau însăşi steaua? Aceasta este întrebarea, care, asemeni unui fir roşu, străbate spectacolul montat de Boris Focşa.

În montările anterioare, regizorii au conferit o oarecare lejeritate subiectului, abordând „Steaua fără nume”drept o întâmplare, o înşiruire de circumstanţe, condimentată cu apariţii patetice şi vorbe de duh, care reuşeşte să anime viaţa unei provincii şi să tulbure existenţa unui profesor de astronomie.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?