Spectacolul "Floarea albastră"

VOI MERGE 6

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Video

Informații

Data: 15 Ianuarie 2020, 19:00 Miercuri
Preț: 150 Lei
Telefon Informații: 069 132 746
Evenimentele trecute
  • 19 Septembrie 2019, 19:00 Joi
  • 15 Iunie 2019, 19:00 Sâmbătă
  • 13 Februarie 2019, 19:00 Miercuri

Descriere

Spectacolul "Floarea albastră", după versurile şi corespondenţa poeţilor clasici Mihai Eminescu şi Veronica Micle.

Dragă spectator, sa nu ne judeci prea aspru. Vezi bine ca nu suntem eminescologi, ci doar îndrăgostiţi de tot ce înseamnă Eminescu. Prin "Floarea albastră", încercăm să realizăm un vis, să pătrundem în taina universului eminescian, pentru a simţi şi a cunoaşte de unde răsare adevărata forţă a iubirii.
Suntem la începutul sec. XXI. Trăim... Mereu grăbiţi, deseori păşim peste valori, nu observăm cînd răsare şi cînd apune soarele. Să ne oprim pentru o clipă şi să privim la Ei... M. Eminescu - V. Micle, în toată plenitudinea romanului lor de dragoste. Fără emfayă, fără să facem din acest roman unul de purităţi celeste. Viaţa şi dragostea lor este un destin omenesc, cu toate banalităţile, deriziunile şi sublimităţile vieţii noastre.Este un roman dramatic, pentru că cei doi se iubesc şi se ceartă, vor să fie împreună şi se despart, îşi expediază scrisori în care îşi strigă neputinţa de a trăi unul fără altul, şi în acelaşi timp îşi notifică dorinţa de a pune capăt relaţii lor.

Suntem deopotrivă cu afirmaţia lui G. Călinescu: " În avestă lume plină de greşeli, la ce bun am răscoli intrigile moarte, dacă Eminescu a iubit sau nu pe Veronica, dacă aceasta a meritat sau nu dragostea sa, rămîne un lucru deşert faşă de legenda care a unit pe cei doi poeţi în viaţă şi moarte."

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?