O NOAPTE FURTUNOASĂ

Imagini

Informații

Data: 12 Octombrie 2022, 18:30 Miercuri
Preț: 70 - 100 Lei
Telefon Informații: 060 889 089 / 069416078

Descriere

SPECTACOL PREZENTAT ÎN CADRUL PROIECTULUI: UNIRE PRIN CULTURĂ - CARAGIALE SĂ NE JUDECE!
12 octombrie 2022┃miercuri┃ora 18.30.
O NOAPTE FURTUNOASĂ de Ion Luca Caragiale, producție a Teatrului de Artă, Deva, România.

Proiect cultural realizat în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău și Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chișinău.
„Dacă ar fi să rezumăm piesa O NOAPTE FURTUNOASĂ am începe să amintim despre clasicul triunghi amoros soț-soție-amant, Titircă – Veta – Chiriac, o femeie divorțată cu aere de ingenuă - Zița, un june viitor politician și patriot înfocat – Rică Venturiano, un polițist cu raison și rigid - Nae Ipingescu, și un copil de casă, amărât și un fumător împătimit – Spiridon.
Lumea prezentată de Caragiale este o lume defectuoasă, parazitară.
Dacă o lume defectuoasă devine defectuoasă înseamnă că de fapt a devenit o lume normală. Dar ce înseamnă lume normală în zilele noastre? Dar dacă totul s-ar petrece într-o realitate paralelă ? istorie alternativă ? o realitate steampunk ? în care acțiunea se desfășoară într-o fabrică de cherestea unde comicul de limbaj se transformă într-un limbaj mecanicizat iar replicile personajelor nu sunt de fapt, decât linii de cod de programare. Spațiul de joc seamănă cu un șantier, în care rotițe mecanice și macarale turn determină mișcarea personajelor într-o structură automatizată, construită parcă să redea metronomic marele mecanism teatral al tipurilor de comic de limbaj, de situații, de moravuri„- Mihai Panaitescu.
Durata spectacolului 80 min.
Accesul de la 16 ani.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?