#BEFREE - Liberă de Ianoș Petrașcu

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 30 Octombrie 2020, 18:30 Vineri
Preț: Intrare liberă - înregistrare
Telefon Informații: 069 416 078

Descriere

Friedrich Naumann Foundation Romania and Moldova
 Teatrul Naţional SATIRICUS
 Teatrul M.A.D.E
prezintă proiectul #BEFREE, proiect în care este abordat individul ca și entitate socială provocând stereotipurile și discriminarea la care este supus în societatea moldovenească.
#BEFREE își propune prin acest proiect să contribuie la conștientizarea societăți cu necesitatea combaterii fenomenului de DISCRIMINARE, promovând valorile toleranței și NEDISCRIMINĂRII în lumea modernă.
 (v) 30 Oct 2020 (SALA MARE) ora 18:30
#LIBERĂ producție a Teatrului M.A.D.E
Regie / Ianoș PETRAȘCU
Coregrafie / Eugen FARGUȚU
Durata spectacolului 1h
 Accesul de la 14 ani
Spectacolul se va desfășura în SALA MARE a teatrului Satiricus, cu respectarea tuturor normelor de protecție. #MASCA este accesoriul obligatoriu al fiecărui spectator.
 Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei înregistrări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069416078, CASA DE BILETE A TEATRULUI.
 „Liberă” este un spectacol-document despre stereotipuri și prejudecăți, despre impactul negativ al violenței asupra femeilor și repercusiunile ei asupra generației viitoare. Un spectacol despre șabloane, despre legi scrise și nescrise. Producția teatrală poartă un caracter educațional, oferind o meditație asupra responsabilității părinților în procesul educativ și asupra responsabilității personale, pe care ne-o asumăm în cadrul oricărei relații, fie ea amicală, familială sau de dragoste. Violența în familie și față de femei constituie una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului. În Republica Moldova, violența în familie este recunoscută ca infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal. Potrivit unor estimări, 6 din 10 bărbați au aplicat cel puțin o formă de violență fizică, psihologică sau sexuală pe parcursul față de femei și fete. „Decizia de a monta acest spectacol a venit din necesitatea de a vorbi despre problema violenței față de femei și de a sensibiliza societatea față de această problemă și de a inspira femeile să vorbească. Fiecare a treia femeie din Moldova este victimă a cel puțin unei forme de violență, fiecare al doilea copil este lovit, noi însă nu reacționăm nici într-un fel. Violența e o boală a societății contemporane. Ce putem face? Să schimbăm atitudinea unii față de ceilalți, să fim mai buni, iar copiii ne vor urma exemplul”.
Ianoș PETRAȘCU, regizor

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?