Be Free FEST | PIAZZOLLA 100

Imagini

Informații

Data: 4 Noiembrie 2021, 18:30 Joi
Preț: Intrare liberă - rezervare
Telefon Informații: 069416078

Descriere

#BeFreeFest & Friedrich Naumann Foundation Romania and Moldova
  (J) 4 Nov 2021, ora 18.30, PIAZZOLLA 100.
  Producție a BAND-ului CONCERTINO ACCORDION.
  Sala Mare, Teatrul „Satiricus I.L. Caragiale”, strada Mihai Eminescu, 55.
În anul 2021, Astor Piazzolla – clasicul muzicii argentiniene, ar fi împlinit 100 ani de la naștere. Mediul muzical din lumea întreagă omagiază personalitatea și valorifică creația acestui mare compozitor al secolului XX, prin organizarea numeroaselor concerte și evenimente muzicale.
Astor Piazzolla (1921-1992) este cel care a făcut o revoluție inimaginabilă a tangoului argentinian oferindu-i acea universalitate ce a adus ulterior faimă genului dat. Cu o nouă abordare, Piazzolla crează un nou limbaj muzical original cu influențe din diverse curente ale muzicii clasice și jazz. Această nouă formă de tango, denumit Nuevo Tango, îmbină armonios muzica tradițională de tango a folclorului argentinian, cu influențe muzicale și culturale americane, sud-americane și europene, aducând astfel un suflu complet nou, incitant, proaspăt și pasional, valorificând totodată tradiția și rădăcinile muzicale și culturale ale tangoului porteno.
„Am o viziune” a spus odată maestrul. „Că lucrările mele vor fi auzite și ascultate în anul 2020 și în anul 3000…. Pentru că vechiul tango a murit în 1955 și s-a născut unul nou, iar eu am fost acolo la naștere cu OCTETO BUENOS AIRES” (grupul pe care îl conducea Piazzolla).
Piazzolla a adus tangoul pe cele mai importante scene de spectacole, străbătând lumea ca solist la bandoneon, dar și în diferite formule instrumentale. Creațiile sale au fost și sunt apreciate de publicul larg peste tot în lume, găsindu-și locul în repertoriul multor muzicieni. Muzica lui Astor Piazzolla a fost o pistă de lansare și a devenit parcursul de creație și al CONCERTINO ACCORDION BAND, creația lui consacrându-i.
În contextul comemorării anului Astor Piazzolla și în semn de omagiu, Concertul Piazzolla’100 este un tribut CONCERTINO marelui compozitor, ce include cele mai celebre, pătrunzătoare și semnificative pline de libetate creații semnate de Piazzolla, interpretate conform unei noi viziuni, cu o nouă forță - temperamentală și explozivă.
În program:
•„Michelangelo 70”
•„Milonga del Angel”
•„Primavera Porteña”
•„Otoño Porteño”
•„Invierno Porteño”
•„Verano Porteño”
•„Oblivion”
•Tango Ballet
•„Adiós Nonino”
•Fugata
•„Yo soy Maria”
•Fuga y Misterio
•„Vayamos al diablo”
  Durata spectacolului 75 min
  Accesul de la #16ani
  Spectacolul se va desfășura în SALA MARE a teatrului Satiricus, cu respectarea tuturor normelor de protecție. #MASCA este accesoriul obligatoriu al fiecărui spectator.
 Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei înregistrări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069416078, CASA DE BILETE A TEATRULUI.
Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) s-a decis declararea stării de urgență în sănătate publică la nivel național. Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani care doresc să vină la spectacol vor trebui să prezinte unul din următoarele acte: Certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore; Rezultat negativ al unui test antigen rapid efectuat în ultimele 48 de ore; Certificat de trecere prin boală sau act care confirmă prezența anticorpilor, valabil cel mult 90 de zile de la efectuarea investigației. Unul din aceste acte va fi prezentat obligatoriu împreună cu un ACT DE IDENTITATE pentru confirmare.
Ne pare rău de situația în care ne aflăm și ne cerem scuze pentru incomoditate!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?