Traviata

Imagini

Informații

Data: 14 Aprilie 2024, 17:00 Duminică
Preț: 100 - 250 lei
Telefon Informații: +373 (22) 24 51 04
Evenimentele trecute
  • 24 Martie 2024, 17:00 Duminică
  • 18 Ianuarie 2024, 18:00 Joi
  • 12 Octombrie 2023, 18:00 Joi

Descriere

ATENȚIE IMPORTANT!
Accesul în sală este permis până la ora de începere a spectacolului. După această oră, accesul se poate face doar în timpul pauzei sau dacă există locuri libere la balcon. În timpul spectacolului, este interzisă utilizarea telefoanelor mobile, a aparatelor de fotografiat sau a dispozitivelor de înregistrare audio/video. Pentru a asigura confortul spectatorilor din sala de spectacole, accesul copiilor sub vârsta de 7 ani la reprezentațiile Teatrului Național de Operă și Balet este interzis.

Opera „TRAVIATA" de Giuseppe Verdi

Suntem onorați și bucuroși să anunțăm revenirea pe scena teatrului nostru, în calitatete de invitați speciali, celebrii artiști: dirijor Dumitru CÂRCIUMARU ce va conduce spectacolul de operă și distinsa soprană Mariana BULICANU, care va interpreta rolul principal în opera "La Traviata".

Această colaborare promite să aducă o nouă dimensiune interpretativă operei, reconfirmând angajamentul nostru față de excelență în artele spectacolului. Invităm publicul să se alăture nouă în această ocazie specială, pentru a celebra măiestria și pasiunea acestor artiști.

Traviata" este o operă captivantă, plină de emoții tulburătoare, care explorează tema dragostei interzise, sacrificiu și lupta pentru fericire.
Cu arii și duete celebre, această producție impresionantă va fi interpretată de un ansamblu de artiști de operă talentați, care vă vor cuceri inimile cu vocile lor uimitoare.
"Traviata" spune povestea tulburătoare a unei femei care se luptă cu convingerile sociale și sacrificiile personale pentru dragoste.
Este o poveste universală care va rezona cu fiecare spectator, fiind scrisă după celebrul roman "Dama cu Camelii" de Alexandre Dumas – fiu

Dirijor: Dumitru Cârciumaru

Denumirea originală: La Traviata
Libretul: Francesco Maria Piave
După romanul "Dama cu Camelii" de Alexandre Dumas - fiul
Conducerea muzicală: Alfred Gherșfeld

Regizor: Eleonora Constantinov, Artist al Poporului

Regizor-coordonator: Aglaia Mudrea-Popescu

Scenografia: Veaceslav Ocunev
Costume: Irina Press, Maestru în Artă
Coregrafia: Eugen Gîrneţ, Maestru în Artă

Premiera mondială: 6 martie 1853, la Teatrul La Venice din Veneţia.
Premiera la Chişinău: 12 octombrie 1962, la Teatrul Moldovenesc de Stat de Operă şi Balet.
Premiera versiunii curente: 30 decembrie 1978, la Teatrul Moldovenesc de Stat de Operă şi Balet.
Durata spectacolului: 3 ore (trei pauze)

Opera se prezintă în limba italiană
Subtitrare în limba română

De la premiera sa, opera "La Traviata" a devenit o reprezentație esențială în repertoriul teatrului liric, abordând teme universale care îi conferă relevanță continuă. Conflictul între iubire și constrângerile sociale, sacrificiul personal, impactul bolii și mortalității, dar și lupta pentru autonomia femeilor, sunt teme care răsună în diverse contexte culturale și temporale. Opera ilustrează cum arta poate genera empatie și legături umane, fiind o sursă de inspirație și reflecție despre natura umană. De la premiera sa, "La Traviata" a inspirat publicul din întreaga lume, păstrându-și actualitatea și emoția profundă până în prezent.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?