Carmen

Imagini

Informații

Data: 16 Mai 2024, 18:00 Joi
Preț: 100 - 250 lei
Telefon Informații: +373 (22) 245 104
Evenimentele trecute
  • 14 Decembrie 2023, 18:00 Joi
  • 23 Februarie 2023, 18:00 Joi
  • 8 Septembrie 2022, 18:00 Joi

Descriere

CARMEN / operă în patru acte de Georges Bizet

Conducerea muzicală - NICOLAE DOHOTARU, Artist al Poporului
Interpretează SOLIȘTII DE OPERĂ, ORCHESTRA SIMFONICĂ ȘI CORUL TNOB „Maria Bieșu”

Povestea operei se desfășoară în Spania, în jurul anilor 1820, și se concentrează în jurul unui triunghi amoros între Don José, o tânără femeie numită Carmen și toreadorul Escamillo. Carmen este o femeie pasională și independentă, care refuză să se supună normelor sociale și care se implică în afaceri ilegale. Don José se îndrăgostește de Carmen, dar relația lor tumultuoasă duce la violență și tragedie.

Opera "Carmen" este una dintre cele mai populare opere din lume și este admirată pentru compoziția sa muzicală, precum și pentru caracterizarea profundă a personajelor. Compozitorul Georges Bizet a combinat influențele spaniole și franceze în muzica sa, creând o operă vibrată și plină de pasiune. De asemenea, opera este unică prin faptul că personajul principal, Carmen, este o femeie puternică și independentă, care a atras admirația publicului și a fost privită ca un simbol al libertății și independenței feminine.

În plus, "Carmen" a fost considerată o operă revoluționară pentru epoca sa, datorită abordării sale realiste și a portretizării unor personaje de clasă inferioară. Acest lucru a fost o schimbare față de operele tradiționale care prezintă aristocrația și viața de curte.

Prin urmare, "Carmen" a avut un impact semnificativ asupra evoluției operei și a devenit unul dintre cele mai importante opere din lume.

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?