Immortal – un film documentar realizat de Ksenia Ohapkina [RU] – proiecție

Imagini

Informații

Data: 4 Aprilie 2024, 19:00 Joi
Locul:Zpace
Gen film: Documentar

Descriere

Immortal – un film documentar realizat de Ksenia Ohapkina [RU] - Joi, 4 aprilie 2024, ora 19:00
Zpațiu (Casa Zemstvei, str. Al. Șciusev nr. 103, Chișinău)

Proiecția va fi urmată de o scurtă discuție și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizoarea filmului Ksenia Ohapkina. Documentarul este în limba rusă cu subtitrare în limba engleză. Discuția va fi, de asemenea, în ambele limbi.

Immortal (Nemuritorul) (61 min, 2019) prezintă realitatea vieții în orașul industrial Apatity din nord-vestul Rusiei, fondat inițial ca lagăr de concentrare. În prezent, speranța de viață în această regiune este de 50 de ani, iar situația mediului a ajuns la un nivel îngrijorător.

În acest context, cetățenii sunt priviți de stat ca simple resurse. Copiii sunt supuși unor programe de îndoctrinare de stat, care îi fac să creadă că sunt tratați ca niște eroi patrioți destinați țării lor. În acest sistem, moartea este singura cale de scăpare, dar a muri pentru stat îți conferă statutul de erou nemuritor.

Filmul juxtapune scene de dans și marșuri festive cu mișcarea ritmică a trenurilor care transportă bucăți gri de minereu, care vor deveni în cele din urmă îngrășământul fosforos pentru o nouă viață. Aceste imagini simbolizează ciclul de supunere și exploatare perpetuat de stat, în care indivizii își pierd individualitatea și devin simple rotițe ale unei mașini.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?