Relațiile militare polono-române în perioada interbelică

Imagini

Informații

Data: 27 Aprilie - 31 Mai 2021
Telefon Informații: 022 244 325

Descriere

În 2021 sărbătorim o sută de ani de la încheierea relațiilor militare polono-române. În ziua de 3 martie 1921, la București, reprezentanți ai Poloniei și României semnau „Convenția de alianță defensivă între Republica Polonă și Regatul României” odată cu o convenție militară secretă. Această dată reprezintă piatra de temelie a relațiilor militare moderne dintre cele două țări. Cu acest prilej, Institutul Polonez din București a pregătit expoziția „Relațiile militare polono-române în perioada interbelică”, care acum ajunge și la Chișinău.
Expoziția este formată din 13 panouri, ce prezintă cronologic relațiile mutuale dintre cele două țări, care în perioada interbelică erau legate între ele nu numai prin granița comună, ci și prin alianța strategică defensivă care asigura sprijinul reciproc în caz de agresiune din partea Uniunii Sovietice (anterior Rusia Sovietică).
Numeroasele întâlniri și relațiile personale ale mareșalului Józef Piłsudski cu Regele Ferdinand și familia regală dovedesc dimensiunea geopolitică și strategică a relațiilor mutuale din perioada interbelică.
Vă invităm la lansarea expoziției care va avea loc în ziua de marți 27 aprilie 2021, ora 13:00, la intrarea Muzeului Național de Istorie a Moldovei (str. 31 August 1989 121 A).
Expoziția în aer liber (pe gardul muzeului) poate fi vizionată până la data de 31 mai 2021.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?