Origami - o lume magică...

Imagini

Informații

Data: 20 Decembrie 2021 - 15 Ianuarie 2022

Descriere

Asociația Origami Moldova timp de 15 ani activează sub patronajul Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Împreună am reușit să organizăm pentru publicul larg mai multe expoziții de succes și evenimente cultural-educaționale, care au avut drept obiectiv popularizarea artei origami ca o metodă de a stimula potențialul creativ al copiilor.

Astăzi Vă prezentăm lucrări confecționate de membrii adulți ai Asociației, pentru care origami este o terapie prin artă și o dovadă că această străveche tehnică japoneză nu cunoaște limite de vârstă sau statut social.

Piesele expuse sunt realizate în stil clasic și modular de membrii Asociației, fiind de complexitate medie, ridicată și foarte ridicată. Una dintre ele, (autor Valeriu Ustovschi), reprezintă Catedrala Sfântul Vasile din Moscova care, datorită faptului că a fost confecționată din peste 5000 de module, a fost înregistrată în lista Agenției Naționale a Recordurilor.

Expoziția, care își propune să bucure publicul vizitator al muzeului în prag de An Nou și a sărbătorilor de iarnă, mai cuprinde lucrări semnate de Eugeniu și Irina Banari, participanți ai Proiectului Internațional „Оригами Дерево Мира” și a altor autori.

Expoziția este organizată de Muzeului Național de Istorie a Moldovei în parteneriat cu Asociația Origami Moldova și va fi accesibilă publicului larg în perioada 20 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022.

Vernisajul va avea loc luni, 20 decembrie 2021, ora 12:00, în holul de la etajul

Muzeului Național de Istorie a Moldovei, din str. 31 august 1989, nr. 121A, MD-2012, Chișinău.

Vizitarea expoziției se va face în conformitate cu toate normele sanitare în vigoare.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?