Casa Mare

Imagini

Informații

Data: zilnic
Telefon Informații: (022) 240-056

Descriere

Joi, 23 septembrie, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vor avea loc două evenimente importante, organizate în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, cu genericul Patrimoniul incluziv și divers.
Începând cu ora 15.00 va fi redeschisă pentru public, una din cele mai spectaculoase săli ale Expoziției permanente din Muzeu. Expoziția întruchipează o Casă Mare, unde, conform tradiției, se păstrează cele mai alese țesături, obiecte de rit, zestrea și unde au loc cele mai importante evenimente și obiceiuri din viața oricărei familii. Pe fundalul picturilor murale, care ilustrează sărbătorile tradiționale Joc și Nunta, sunt expuse costume populare din toate zonele etnografice ale republicii, iar obiceiul scoaterii zestrei din casa miresei, se înscrie în peisajul cu elemente de arhitectură țărănească din zona Codrilor.
În premieră, la eveniment, va fi prezent Ansamblul folcloric Altița, conducător artistic Carolina Gușciuc, mun. Bălți.
La renovarea și restaurarea pieselor de patrimoniu expuse în cadrul expoziției au fost implicați atât restauratorii muzeului, cât și masteranzii Facultății de Arte Plastice, de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?