Au Gust “Rădăcini” expoziție

Imagini

Informații

Data: 22 - 26 Octombrie 2022
Preț: Intrare liberă
Locul:Artcor (str. 31 august 1989, 137)

Descriere

“Rădăcinile sunt crengi cufundate-n pământ. Crengile sunt rădăcini crescute-n văzduh.”
Vă invităm pe 22 octombrie 2022, între orele 15.00 și 17.00 la deschiderea expoziției “Rădăcini”, în prezența Fondatoarei Festivalului Parascovia Sava, a colectivului Au Gust cât și a partenerilor noștri.
Expoziția "Rădăcini" este fructul ediției 2022 al festivalului Au Gust. Realizată în colaborare cu Centru de dezvoltare a industriilor creative Artcor, expoziția este o continuitate a acțiunilor pe care colectivul Au Gust le realizează din 2018 pentru a promova imaginea agri-culturii sub prisma experimentului artistic și cultural.
Prin aceasta expoziție, Au Gust invită la o reflecție asupra rădăcinilor și importanța acestora în dezvoltarea unei comunități cu practici reziliente.
Picturile, instalațiile, fotografiile, filmele și textele expuse explorează asocierea rădăcinilor ca formă agriculturală cu cursul vieții și a continuității.
De pe 22 până pe 26 octombrie puteți admira creațiile lui:
Marta Gavriliuc - artistă în Rezidenta Au Gust 2022, studentă la Universitatea “ Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specialitatea Biochimie.
Andreea Dorin - artistă intervenientă cu o performanță live în timpul festivalului Au Gust, pictoriță-decoratoare la Teatrul Național de Operă și Balet “ Maria Bieșu” din Chișinău, studentă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specialitatea Pictură.
Arina Cazac - artistă - designeră, studentă la Universitatea Tehnică din Moldova. Operele sale cercetează interacțiunea dintre oameni și mediu, dar și infrastructură social-culturală.
Parascovia Sava - doctoră habilitatus în științe agricole, specialistă pe arbuști fructiferi, șefă de laborator la Institutul Științifico-practic de horticultură și tehnologii alimentare, și fondatoarea Festivalului Au Gust.
Dar și creațiile Laureaților concursurilor Au Gust, care vor completa percepția subiectului rădăcini prin Fotografie, Film, Proză și Poezie.
Expoziția va fi disponibilă de pe 22 până pe 26 octombrie 2022 la Artcor, strada 31 August 1989 St 137, Chișinău.
Intrare este liberă.
Expoziția este realizată cu suportul centrului Artcor, USAID, Ambasada Suediei, a Facultății de Arte Plastice, Decorative și Design din Chișinău și a Platformei de Tineret.
Vernisajul expoziției este oferit de Wine of Moldova, Fautor, Stefanita RC și Ministerul Subculturii.
Inițiativa Au Gust explorează fuziunea dintre agricultură și cultură prin intermediul Festivalului Au Gust, care are loc de 5 ani și participă activ la dinamizarea spațiului public din Durlești, la sporirea ofertei culturale locale, la promovarea tinerelor talente, și la chestionarea practicii agriculturii de astăzi.
Abonați-vă la paginile noastre facebook și instagram pentru a susține inițiativa noastră.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?