Arta universala

VOI MERGE 15

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informaţii

Data: zilnic
Telefon Informaţii: (022) 24-17-30

Descriere

  Colecţia de pictură europeană a Muzeului Naţional de Artă al Moldovei s-a constituit în baza celor 12 lucrări transferate în anul 1945 din muzeul din Rădăuţi, România: portrete şi peisaje ale pictorilor români de la hotarul secolelor XIX-XX, precum şi portretele Împăratului Imperiului Austro-Ungar Frantz Iosif I şi a Împărătesei Elizaveta, executate de pictorul spaniol Frederico Ruiz, datate cu 1859. În acelaşi an, de la Muzeul de Stat de Arte Plastice A. S. Puşkin au fost transferate 18 picturi, printre autori fiind Luini Bernardino, Aer Van der Neer, Pierre Gobert, Iacob Iordans.
  Expoziţia permanentă de artă universală din fondurile Muzeului Naţional de Artă al Moldovei reuneşte mai mult de 100 de lucrări de pictură şi sculptură de la sfârşitul secolului al XVI-lea - începutul sec. al XX-lea şi permite de a urmări etapele principale în evoluţia artelor plastice din perioada respectivă.
  Printre alte nume de referinţă pot fi menţionate: J. Kurtua, I. B. Lampe, O. Kiprenski, P. Fedotov, F. Juravliov, I. Aivazovski ş. a

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceţi emailul şi parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceţi adresa de email şi parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriţi să unificaţi ambele conturi de utilizator?