100 cele mai bune afișe 21

Imagini

Informații

Data: 3 Noiembrie 2022 - 3 Ianuarie 2023
Telefon Informații: 0608 35 960

Descriere

Goethe-Zentrum Chişinău în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Ambasada Austriei, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare vă invită la tradiţionala expoziţie „100 cele mai bune afișe" care va fi vernisată pe 03.11.2022, ora 16.00, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi va putea fi admirată până pe 13.01.2023.
Selecţia anului 2021 cuprinde 100 cele mai bune afişe din Germania (39), Elveţia (54) şi Austria (7). Afişele au fost selectate şi apreciate de un juriu internaţional de experţi: Christian Hoffelner (A-Viena), Larissa Kasper (Kasper-Florio, CH-St.Gallen), Denis Olgac, (Sucuk und Bratwurst, D-Berlin), Radovan Jenko (SI-Ljubljana) şi Susanne Stahl (Stahl R, D-Berlin).
Lucrările selectate sunt clasificate în trei categorii după cum urmează:
A (lucrări la comandă) - 78;
B (lucrări proprii) - 3;
C (lucrări ale studenţilor) - 19.
La concursul din acest an au participat 540 de persoane cu un total de 2008 de afişe (888 postere individuale şi 325 serii de postere).
Expoziția a fost deja prezentată în orașele Berlin, Essen, St. Gallen, Luzern, Seoul, Viena și în multe alte oraşe ale lumii, ajungând, tradiţional, și la Chișinău.
100 cele mai bune afișe este o expoziţie rezultată în urma unui concurs care datează cu anul 1966, când pentru prima dată au fost desemnate și expuse cele mai bune afișe ale anului în Republica Democrată Germană (DDR). În 1980 concursul primește titlul de “100 beste Plakate”. Prin eforturi internaționale, a fost fondată o asociație cu același nume de către un grup interesat în arta grafică și designul grafic din Germania, Austria și Elveția cu scopul de a crește interesul publicului pentru designul grafic al afișului. Astfel, în anul 2002 are loc prima ediţie din spaţiul germanofon. Pe parcursul anilor, concursul capătă un interes internațional tot mai larg, iar expoziția călătoreşte în diferite orașe ale lumii. Ulterior, afișele selectate în cadrul concursului sunt incluse în colecția Deutsches Plakat Museum din Essen și MAK – Muzeul pentru Artă Aplicată din Austria.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?