Zilele Bibliotecii „B.P. Hasdeu”

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 18 - 19 Octombrie 2018
Locul:Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu

Descriere

În contextul aniversării a 141 de la inaugurarea Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, la Biblioteca Centrală (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148) în zilele de 17-19 octombrie 2018 se vor desfășura Zilele Bibliotecii „B.P. Hasdeu” cu un program divers și inovator pentru utilizatori și comunitatea profesională:

- Joi, 18 octombrie 2018, începând cu ora 10.00 va avea loc conferința Recviem pentru Iulia Hasdeu cu o prezentare de expoziție de documente „Iulia Hasdeu – recviem la un cântec de lebădă”, activități dedicate aniversării a 130-a de la trecerea în eternitate a poetei.
Între orele 13.00 - 16.00 se va desfășura Maratonul utilizatorilor. Evenimentul este orientat spre a amplifica conținutul digital creat de utilizatori în mediul online, valorificând platformele electronice ale bibliotecii. Participanții la Maraton vor asista la instruiri și demonstrații, ghidați de bibliotecari la următoarele sesiuni:
• Crearea albumului de fotografii Chișinăul meu;
• Crearea poveștilor digitale Eu și biblioteca mea;
• Instruire în utilizarea rețelelor sociale.

- Vineri, 19 octombrie 2018, de la ora 10.00 se va produce NeConferința Biblioteca relațională: abordare inovativă a viitorului. Autorii discursurilor prezentate vor încerca prin metode formale și nonformale, exerciții și experimente să ne deplasăm de la concentrarea asupra serviciilor tranzacționale și să ne focalizăm pe elemente și servicii relaționale, pe ceea ce creează mai multă valoare pentru oameni. La fel, se va scoate în evidență traseul transformărilor de la biblioteca tranzacțională la biblioteca relațională. Participanții la NeConferință vor putea să creeze harta „Călătoriei” utilizatorului în bibliotecă, să itereze și să construiască prototipuri: avatarul Utilizatorului, Partenerului, Bibliotecarului, Chișinăuianului.

Activitățile propuse pentru Zilele Bibliotecii „B.P. Hasdeu” rezonează cu schimbările generate de globalizare şi dezvoltarea continuă a tehnologiilor informației și pun accent pe schimbarea traiectoriei bibliotecii de la tranzacțional la relațional.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?