VATRA MTB Race XCM 2017

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informaţii

Data: 14 Octombrie 2017, 08:00 Sîmbătă
Locul:Complexul Etno-Cultural VATRA

Descriere

Evenimentul "VATRA MTB Race" XCM 2017

* Condiţii de participare

Fiecare participant: 
- să fie capabil să urce şi să coboare în siguranţă o pantă înclinată;
- să aibă abilitatea să parcurgă în siguranţă un traseu asemănător celui montan;
- ar trebui să aibă un bun simţ al direcţiei, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă;
- ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol şi urgenţă în zonă de teren accidentat;
- ar trebui să dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;
- ar trebui să ştie şi să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţiilor, mediul şi condiţiile în care se desfăşoară acestea;
- trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.

1) Regulament competitional.
Evenimentul Evenimentul "VATRA MTB Race" XCM 2017 reprezintă o competiție pe biciclete MountainBike-XCM pentru amatori. Traseul este destul de tehnic, cu urcări abrupte şi solicitante şi coborâri în viteză.
Scopurile și obiectivele: 
promovarea ciclismului în Moldova, în special MTB. Identificarea celor mai puternici și menționarea categoriilor Mountain Bike cu premii și medalii meritate. 

2) Organizare.
Concursul va fi organizat de clubul sportiv de ciclism MTB.MD .
Parteneri:
Portalul sportiv Sporter.md
Media partner - Orheianca.eu bloggerita Svetlana Matvievici
Asistenţă pe traseu: Clubul sportiv de off road Terra Valahia Oficial Page
Suport tehnic, salonul de reparație a bicicletelor Bike Time
Salonul de echipamente pentru turism și sport extremal X-style
Nutriție sportivă Sport Market
Petrom Moldova

3) Locul și data cursei, Harta.
Maratonul "VATRA MTB Race" XCM 2017 va fi desfășurat în raionul Straseni, pe trasseu Straseni-Ungeni, in Complexul Etno- Cultural " Vatra"

Locul startului: https://goo.gl/maps/afHuSoBPaKB2

Programul zilei:
08:00 - 09:30 Înregistrarea și livrarea pachetelor de start!
09:30 - 09:55 Brifing informațional.
10:00 - Alinierea participanților
10:05 - Start Tura mare
11.10 – Start Tura mică
16:00 - 17:00 Controlul rezultatelor
17:00 - Premierea

Detalii despre traseu: ......................

Traseul este destul de tehnic, cu urcări abrupte şi solicitante şi coborâri în viteză. Se va desfasura doua tura: traseu scurt 45km, si traseu lung 65km

4) Puncte de control
Vor exista arbitri şi puncte de control pe traseu. Participanţii care nu trec prin punctul de control (indiferent de motiv) vor fi descalificati.

5) Puncte de alimentare
Vor exista puncte de alimentare (dotate cu apă, banane, glucoză).

6) Oprirea / Retragerea din cursă 
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:
- s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
- în cazuri excepţionale:
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze organizatorii imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Ne anuntarea retragerii din cursa va cauza o operaţiune de căutare şi salvare. Retragerea va fi confirmată în zona Startului. Fiecare participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna variantă de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

Calendarul competițiilor și ora de start este aceiaşi, dar poate fi schimbată de către echipa de arbitri în caz de forță majoră.

7) Forța majoră (forță majoră)
În cazul apariţiei fors majorului (meteo, social, politic ş.a.) care ar pune în pericol desfășurarea competiției, cursa poate fi întreruptă, anulată sau amânată pe un termen stabilit de organizatori. În acest caz protocolul final se va completa în baza rezultatelor la momentul luării deciziei de anulare. Ploaie, vânt slab nu sunt circumstanțele în care cursa poate fi anulată.

8) Categorii pentru participanți:

Tura mare.
18-29
30-39
40+
Tura mică.
18-29
30-39
40+
50+
Fete
În cazul în care într-o anumită categorie se vor înregistra mai puțin de 5 participanți, această categorie, se comasează în mod automat cu cea mai apropiată categorie de vârstă.

9) Admiterea pentru participare la cursă.
La start se admit participanţii cu vîrsta nu mai mică de 18 ani pe biciclete 26, 27.5, 29 inci. Organizatorii au dreptul de a interzice participarea pe bicicletă a cărei stări tehnice nu corespunde normelor.Casca de protecție și numar (furnizat de organizator) este obligatorie. Lipsa acestor articole duce la descalificare.

10) Numere de concurs
- numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat şi a semnat formularul de înscriere, declaraţia de responsabilitate şi a plătit contravaloarea taxei de înscriere la competiţii, sau prezentând bonul de plată la competiții sau talonul primit din centrul de colectare. 
- numerele de concurs trebuie purtate pe bicicletă în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toată perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma - riscaţi descalificarea

11) Validare / Briefing / Start
- numerele de concurs se vor prelua în ziua competiţiei între orele 08.00 şi 10.30
- verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutăţi şi modificări apărute, va avea loc înainte de start.
Fiecare ciclist își asumă propria responsabilitate pentru starea sa de sănătate, corectitudinea acţiunelor sale pe tot parcursul cursei. Aceste puncte sunt stipulate în documentul semnat la primirea numărului.

Înregistrarea participanților
Numarul de locuri disponibile pentru înscrierea la concurs este de o 100.
Taxa de inscriere este de 200 lei pentru primei 50 participanti, si 250 lei

Modificarea categoriei unui participant de la Tura mică laTura mare sau invers, sau transmiterea locului unui alt participant în cazul în care cel care s-a înscris iniţial şi nu mai poate ajunge, este posibilă pană la data 28.09.2017. Taxa de transfer sau înlocuire este de 50 lei.

Înscrierile se vor face online pe site-ul https://fs27.formsite.com/mtbmd/vatra/index.html.

începând din data de 01.09.2017 și se vor termina pe 28.09.2017 sau când se vor epuiza toate cele 100 de locuri. 
Plata neconfirmată în 5 zile lucrătoare de la înscriere duce la anularea rezervării locului. După efectuarea plății vă rugăm să trimiteți o copie scanată după ordinul de plată la adresa mtb.moldova@mail.ru în care se va menționa pentru cine a fost făcută plata.
Câștigătorii ediției trecute, care au ocupat podiumul (tura scurtă) se vor înscrie obligatoriu la categoria Avansați, lăsând șanse mai mari și altor participanți ce iși doresc un podium.

Taxa de participare poate fi achitată la moment:
1. în salonul X-style, str. Gr. Vieru 27.
2. salonul de reparație a bicicletelor Bike Time care se afla pe teriotoriu complexului sportiv Dinamo, str. Alexei Şciusev, 106a
3. Salonul de nutriție sportivă Sport Market, str. V. Alecsandri, 84.
4. în salonul #GiantDaac Velo Sport, bul. Moscovei 9/1
5. prin PayPal: mtb.moldova@mail.ru - cu o descriere detaliată în comentariile datelor și a introdus costul participării în ziua plății !!!
datele necesare pentru plata (Nume, E-mail, Tel., suma, data scadenței și categorie)

După achitare veți primi un talon unde va fi indicată Numele participantului, data achitării și suma respectivă. Acest talon va folosi drept dovada achitării și va fi prezentat în ziua startului pentru a primi pachetul de start cu toate necesare.
La fel în baza talonașelor va fi efectuată loteria, unde se vor pune în joc diferite premii și cadouri de la sponsori și parteneri de proiect.

12) Premierea.
Premiile vor fi atribuite la finalul cursei. Vor fi menționate primele 3 locuri din fiecare categorie cu medalii și diplome, precum și premii de la sponsori. . 
Vor fi premiati cu medalie toți care au trecut linia de FINISH. 
Premiile şi produsele de la tombolă vor fi diferite în funcţie de amabilitatea sponsorilor. 

13) Mass-media.
On-line înregistrarea la cursă are loc pe site-ul https://fs27.formsite.com/mtbmd/vatra/index.html. După încheierea cursei numărul de participare la competiție rămâne în posesia biciclistului.

14) Mareșali, arbitri și voluntari.

a) Mareșali: Mareșali sunt oameni a caror sarcină este de a marca unele porțiuni ale traseului și de a ajuta arbitrii, precum și asamblarea echipamentelor, iar la sfârșitul competiției strângerea echipamentelor și bandei de marcaj. În funcție de complexitatea cursei, numărul mareșalilor poate varia.
b) Arbitrii: Arbitrul este obligat să monitorizeze buna desfășurare a cursei, în care toți participanții sunt egali în fața regulilor, notînd informația de care au nevoie și să sugereînd la rîndul lor informații participanților atunci când este necesar. Arbitrii țin în permanență legatura cu medicul, cu organele de protecție, precum și cu organizatorii evenimentului, cu ajutorul telefoanelor mobile alocate,stațiilor de radio etc. Decizia arbitrilor principali este incontestabilă.Orice participant poate face o contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva oficialilor. Contestația se va depune la Race office, în scris, în maximum 15 minute de la afișarea rezultatelor complete provizorii. Rezolvarea contestației se va face în următoarele 30 minute.

15) Startul cursei.
Startul cursei are loc numai după pregătirea deplină a tuturor participanților și organizatorilor.
Pentru toate categoriile de participanți startul va fi cu interval de 5 minute. 

16) Conservarea naturii
Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor şi/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.
Dupa terminarea concursului se va avea în vedere ecologizarea zonei de concurs şi a traseului cu ajutorul membrilor Clubului de Ciclism MTB.MD

17) Suporteri / Ajutor
Suporterii pot sustine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de conduită, indicaţiile autorităţilor şi/sau ale oficialilor şi să nu împiedice desfăşurarea competiţiei. Pe parcursul concursului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite şi ajutorul acordat în punctul de alimentare amenajat, unde competitorii pe lângă băuturile, fructele şi alimentele energizante oferite de organizatori pot primii şi alte alimente, lichide etc. Organizatorii îi vor penaliza pe competitorii ai caror susţinători nu respectă aceste reguli.

18) Penalizări 
- lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
- scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
- doping = descalificare;
- nerespectarea mediului înconjurator = descalificare;
- modificarea numarului de concurs = descalificare;
- nerespectarea regulilor competitiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
- comportament nesportiv faţă de alţi participanţi, oficiali, public = descalificare.
Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificări.

19) Contestaţii 
Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant, care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune în scris, la 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii împreună cu o taxă de 50 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 50 lei va fi întoarsă participantului, dacă contestaţia va fi acceptată.
Prin înscriere, plată şi participare fiecare participant confirmă că a citit, înţeles şi acceptat condiţiile de participare şi aceste reguli, îşi asumă riscurile participării la competiție si sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui să ţină cont de circumstanţe relevante ca: trafic, condiţii meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament. Organizatorii îşi rezervă dreptul să intervină asupra regulamentului şi a condiţiilor de participare, dar acest lucru va fi adus la cunoştinţă participanţilor.
Înscrierea se face online și în centrele de colectare în limita a 100 locuri folosind formularul de înscriere.

Pachetul de înscriere va conține:
• număr de concurs
• participare la tombolă (cu nr. de concurs)
• amintire de la "VATRA MTB Race" XCM 2017 
• alte minunaţii prin bunăvoinţa sponsorilor
Ridicarea pachetului de înscriere se va face în ziua concursului între orele 8:00 - 10:30 pe baza actului de identitate. Pentru ridicare va fi nevoie să completați Declarația pe proprie răspundere. Pentru a câștiga timp vă rugăm să printați documentele și să le completați anterior momentului ridicării pachetului.

Vă rugăm să vă înscrieți din timp ca să nu rămâneți pe afară.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceţi emailul şi parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceţi adresa de email şi parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriţi să unificaţi ambele conturi de utilizator?