Ethno Jazz Festival 2015

VOI MERGE 11

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Video

Informații

Data: 24 - 27 Septembrie 2015
Preț: 100 - 300 Lei

Descriere

24-27 septembrie, la Chişinău va avea loc Ethno Jazz Festival 2015.

PROGRAM:

Joi, 24 septembrie

ora 19:00

 • Park Stickney trio (USA, Italia),
 • Madame Baheux (Austria, Serbia, Bosnia, Bulgaria).

Vineri, 25 septembrie

ora 19:00

 • Christoph Stiefel & Lisette Spinnler (Elveția),
 • Valy Boghean band,
 • Trigon,
 • InDuo,
 • 25th Frame (Moldova).

Sâmbătă, 26 septembrie

ora 19:00

 • Saiyuki Trio (Franța/Vietnam, Japonia, India),
 • Aldona quartet (Polonia, Franța, UK).

Duminică, 27 septembrie

ora 19:00

 • Violons Barbares (Franța, Bulgaria, Mongolia),
 • Klazz Brothers & Cuba Percussion (Germania, Cuba).PARK STICKNEY TRIO (SUA, Italia):

 • Stickney depăşeşte limitele harpei şi distruge miturile despre acest instrument, triumfând prin virtuozitate şi prin gustul său muzical rafinat.

  Dacă cineva a crezut că harpa ar putea produce doar un dulce glissando, sau numai o ciupire cuminte a coardelor melodioase, va recepţiona un semnal sonor de deșteptare. Stickney se află în mișcare continuă, străbătând Europa, SUA și Asia în calitate de solist și maestru, precum și însoțit de diverse ansambluri cu o gamă largă de stiluri muzicale care variază între jazz, clasic și rock.

  A interpretat și a predat muzică aproape la toate festivalurile de harpă existente – de la Adelaide la Zaragoza – adesea în mod repetat. L-a interpretat pe Wagner acompaniat de Orchestra Filarmonicii din Berlin (în calitate de harpist de jazz, “deghizat” ca harpist de muzică clasică), valorificând cu aceeași ocazie posibilitatea de interpretare a unui concert solo de jazz pentru seriile de concerte ale Filarmonicii.

  A cântat în orchestra teatrului de pe Broadway din New York, cu care a întreprins un turneu în Japonia, unde acesta a prezentat mult aclamatul musical ”Fantasticks”. Este menționat chiar și în romanul Patriciei Cornwell ”From Potter’s Field”, la pagina 97.

  Dino Contenti a debutat pe scena profesionistă în 1985. De atunci, vârtejul de neoprit al activității l-a făcut să devină un foarte solicitat contrabasist pe scena de jazz din Italia, cu evoluţii și pe plan internațional. A cântat cu Pietro Tonolo, Antonio Faraò, Enrico Rava, Bob Mover, Barney Kessel, Manhu Roche, Jimmy Cobb, Garrison Fewell, Norma Winstone ş.a.

 • Gigi Biolcati a debutat cu trupe de dance, ulterior a studiat muzica cu Enrico Lucchini și în decursul a câțiva ani a cântat blues, funk și soul cu Aida Cooper, muzică pop cu Cristiano DeAndré. A urmat colaborarea cu dansatorul Koffi Kokò din Benin, iar în acest context, Gigi Biolcati și-a găsit abordarea personală în muzică. A călătorit în Africa cu scopul de a studia muzica, căutând rădăcinile originare ale ritmului. Prin urmare, și-a aprofundat cercetarea ritmurilor africane și le-a comparat cu tradițiile din Europa, Asia și America. Urmând această cale, Gigi Biolcati a putut percepe relația între trup, inconștient și energiile ființei umane. Scopul său final în muzică ar putea fi descris ca fiind esența definitorie a comunicării: controlul sunetului, interacțiunea cu muzicienii, încrederea și conștientizarea reciprocă necesară pentru recrearea ritualului magic al concertului.


MADAME BAHEUX (Austria, Serbia, Bosnia, Bulgaria):

 • Acest cvintet din Viena ne determină să recunoaştem că termenul “Girl Power” are nevoie de o actualizare drastică. Jelena Popržan din Serbia, Ljubinka Jokić din Bosnia, Maria Petrova din Bulgaria, DeeLinde și Lina Neuner din Austria: patru voci, optsprezece coarde, trei arcușuri plus percuție și tobe – e amuzant, frenetic și extraordinar! E proaspăt, feminin și îndrăzneț!

  Veți auzi atractive melodii populare din Bulgaria, Serbia, Bosnia și Macedonia, în aranjamente inovatoare, melodii originale ale componentelor grupului, dar și piese de Ewan MacColl, Bertolt Brecht și Georg Kreisler. Formaţia a obținut Austrian World Music Award 2014.

  - Jelena Popržan - violă, vocal,
  - Ljubinka Jokić - chitară, vocal,
  - DeeLinde - violoncel, vocal,
  - Lina Neuner - contrabas, vocal,
  - Maria Petrova - tobe, percuţie.


SAYIUKI TRIO (Vietnam/Franţa, Japonia, India):

 • Puțini sunt muzicienii care întruchipează cuvântul "fusion" într-o măsură mai mare decât ghitaristul Nguyên Lê. (All About Jazz). Nguyên Lê este un muziciant de o măiestrie și inventivitate deosebite, cultivând un sound absolut aparte al instrumentului. (Jazztimes)

 • Nguyen Le este binecunoscut pe plan mondial ca profesionist desăvârșit, a cărui reputație se datorează virtuozității sale precum și ideilor novatoare pe care le degajă. E un muzician francez de origine vietnameză, un multi-instrumentist cu o gamă largă de preocupări: Rock, Funk, Jazz contemporan, Muzica improvizată, Muzică Contemporană și Muzică etnică.

  Numele său apare pe zeci de albume și în sute de concerte desfășurate în Europa, America și în țările asiatice.

 • Mieko Miyazaki a studiat koto & shamisen la Universitatea Națională de Arte și Muzică din Tokyo. Pe vremea studenției a cântat pentru împăratul și împărăteasa Japoniei. După ce a obținut diplome strălucite, devine foarte solicitată, mai ales pentru emisiuni radio / TV și evenimente oficiale.

 • Prabhu Edouard este un virtuoz la tabla! Demn discipol al Maestrului Shankar Ghosh din Calcutta, Prabhu este impecabil atât ca muzician tradiţional, cât şi ca percuţionist versatil.

  - Nguyên Lê - chitară electrică & laptop,
  - Mieko Miyazaki - koto & vocal,
  - Prabhu Edouard - tabla, udu, tamburnina malaysiană, kanjira, vocal.


TRIGON & JR (Moldova):

 • Este o formație de etno-jazz din Republica Moldova. Aceasta îmbină elemente de folk, etno, jazz, rock și muzică simfonică, fiind una dintre cele mai bune trupe de jazz modern.

  - Anatol Ştefaneţ - viola,
  - Vali Boghean - saxofon, trompetă, tilinca, fluier, caval, vocal,
  - Dorel Burlacu - pian, harmonica,
  - Gari Tverdohleb - tobe, percuţie, xilofon.


InDuo:

- Anatol Ştefaneţ - violă,
- Dan Brumă - chitară.


25th Frame:

- Dorel Burlacu - pian,
- Veaceslav Pană - contrabas,
- Marcel Sucevean - tobe.


Vali Boghean Band:

- Vali Boghean - vocal, trompetă, saxofon, caval,
- Valeriu Cascaval - ţâmbal,
- Alexandru Daraban - chitară,
- Valentin Schirca - pian,
- Oleg Lascu - contrabas,
- Gary Tverdohleb - tobe,
- Gheorghe Postoroncă - chitară bass.


C. STIEFEL & L. SPINNLER (Elveţia):

 • Doar când arta cântă frumusețea fără artificialitate, prin transcendență, se naşte impresia unui paradis pierdut. Astfel de momente transcendente sunt frecvente în muzica plină de suflet a artiștilor Christoph Stiefel și Lisette Spinnler, reușind să ne emoţioneze în profunzime

 • Christoph Stiefel - și-a creat un stil componistic original. Compoziţiile sale sunt bazate pe structuri și formule izoritmice (caracteristici fundamentale ale compozițiilor medievale). Christoph Stiefel conferă muzicii sale o dimensiune modernă, îmbinând în mod fascinant libertatea melosului cu ritmuri jazzistice expresive.

 • Lisette Spinnler - În anul 2001, la concurență cu eminenţi tineri artiști de pe Glob, ea a obţinut locul întâi și titlul "Cel mai bun artist" în cadrul faimoasei Montreux Voice Jazz Competition; în același an, la festivalul de jazz "Moods im Schiffbau" din Zürich, Lisette Spinnler câștigă premiul "Chrysler descoperire"; în 2004 a fost distinsă cu Premiul de excelență al Băncii Cantonale din Basel.

  - Christoph Stiefel - pian,
  - Lisette Spinnler - vocal.


ALDONA QUARTET (Polonia, Franţa, Regatul Unit):

 • Aldona Nowowiejska în scenă se deschide ca un copil, se pierde în frenezia sunetelor, ritmurilor şi emoțiilor, refăcând legătura noastră cu pământul. Melodiile sale poartă culorile străzilor din Belleville, ale cartierului său, ale casei sale – acest Turn Babel din vârful căruia ea gustă lumea. În vocea artistei curge amintirea Poloniei natale, dar universul său ne poartă mai departe, acolo unde amintirile sonore sunt amestecate, ca şi limbile din carierul unde trăieşte. Fiecare piesă este o poveste. Regăsim în ele dogoarea Africii, ecourile flamenco, ritmurile și energiile orientale, țigăneşti sau hinduse... Prin forţa vocii sale și prezența şamanică, cântăreaţa ne proiectează într-o lume de magie și mister.

  - Aldona Nowowiejska - acordeon, chitară, percuție, vocal,
  - Raphael Dumas - banjo, chitară, mandolină,
  - Michel Schick - clarinet, flaut, armonica, saxofon soprano, ukulélé,
  - Stephen Harrison - contrabas.


VIOLONS BARBARES (Bulgaria, Mongolia, Franţa):

 • Violons barbares - sălbatici, impetuoşi, puternici, pasionaţi!

  Inițiată acum câțiva ani, colaborarea muzicienilor conferă un sens deplin conceptului de muzică modernă, oferindu-ne complicitatea unor spații muzicale vaste. Este o muzică multi – etnică, ciudată, fascinantă, plină de energie și umor, reprezentată prin intermediul a două viori de diverse origini, împreună cu un percuționist francez.

  Repertoriul trupei se bazează pe melodii folclorice, tehnică vocală diafonică, plus virtuozitatea interpreților în compozițiile lor improvizatorice, uneori jazzistice sau rock, alteori chiar clasice. Totuşi muzica lor, inspirată din folclorul epic, este incontestabil contemporană. Evoluția lor scenică ne inspiră o călătorie muzicală fascinantă, de o frumusețe tulburătoare.

  - Dandarvaanchig Enkhjargal - morin khoor, vocal,
  - Dimitar Gougov - gadulka, vocal,
  - Fabien Guyot - percutie, vocal.


KLAZZ BROTHERS & CUBA PERCUSSION (Germania, Cuba):

 • Trei muzicieni germani, membri ai Orchestrei simfonice din Dresda, au fondat formația Klazz Brothers în 1999. Povestea de succes a cvintetului s-a conturat printr-o varietate de programe, ale căror titluri denotă întâlnirea tradiţiei Vest-europene cu muzica cubaneză: "Classic Meets Cuba", "Opera Meets Cuba", "Best of Classic Meets Cuba", "Mozart Meets Cuba" și proiectul "Symphonic Salsa", o policromie unică de culori acustice, cu o dimensiune simfonică.

  Jazz, latino, swing, salsa, muzica clasică și ritmuri exotice – sunt câteva dintre elementele definitorii ale muzicii lor.

  Și probabil cel mai fascinant lucru este măiestria în realizarea unei muzici de tip crossover, ce depășește stilistica de tip classic & jazzistic, redefinindu-se într-o nouă estetică.

  - Bruno Bohmer Camacho - pian,
  - Kilian Forster - bas,
  - Tim Hahn - tobe,
  - Alexis Estevez Herrera şi Elio Luis Rodriguez - percuție.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?