Concert al Ansamblului de Muzică Veche - Anton Pann

VOI MERGE 1

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 4 Octombrie 2018, 19:00 Joi
Preț: Intrare liberă
Telefon Informații: 068 999 608 / 060 889 089 (L-V, 09:00 - 18:00)

Descriere

Cântecele Marelui Război – Turneul Ansamblului de muzică veche „Anton Pann” la Chişinău

Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice a Institutului Cultural Român organizează, în data de 4 octombrie 2018, începând cu ora 19.00, în sala mică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău, un concert al Ansamblului de muzică veche „Anton Pann”.
Ansamblul cameral de muzică veche „Anton Pann” și-a ales ca misiune să redescopere frumusețea muzicii vechi românești și să o împărtășească publicului larg.
Grupul a luat ființă în anul 2004 și a atras tineri muzicieni, absolvenți ai Universității Naționale de Muzică, uniți prin pasiunea lor de a aduce în atenţia publicului valori culturale muzicale dintre secolele XIV-XIX.
Autenticitatea muzicii ansamblului este bazată pe instrumente muzicale tradiționale, pentru a reda un sunet identic cu cel din acele epoci, cât și pe o cercetare intensă care a scos la iveală documente și manuscrise vechi, aflate în posesia unor biblioteci sau arhive ale unor biserici și mănăstiri din România.
Astfel, cu fiecare concert al ansamblului, frumusețea muzicii vechi renaște pe scenele contemporane, iar compozitorii de atunci (Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Gheorghe Ucenescu, Mitropolitul Veniamin Costachi, Ioan Căianu, Ali Ufki, Sultan Abdul Aziz, Tambur Cemil Bey și mulți alții) revin în atenție. Colecții anonime precum Codex Moldavae, Codex Valahae etc. sunt astfel redescoperite de publicul contemporan.
Pentru a crea o experiență completă, concertele „Anton Pann” sunt acompaniate de proiecții video, spectacole de lumini etc.

Proiectul „Cântecele Marelui Război” constă în interpretarea unor piese aflate în circulație pe teritoriul României în perioada Primului Război Mondial, melodii găsite în caiete- manuscris, lăsate moștenire de către participanți la război, cât și a două dintre lucrările marelui compozitor român George Enescu, personaj emblematic implicat direct în susținerea moralului trupelor românești. Acest demers țintește să repună în valoare atmosfera acelor vremuri, muzica ce reflecta trăirile personale sau care ridica moralul oamenilor. Acest spectacol va ajuta publicul de toate vârstele să-şi reconsidere trecutul şi să se identifice cu moștenirea culturală lăsată de înaintaşii noştri într-o perioadă de grele încercări. Îmbinarea pieselor poporului cu piesele culte ale marelui compozitor va ajuta la creionarea imaginii culturale a întregii societăţi româneşti, atât la nivelul popular cât şi la cel al înaltei societăţi de început de secol al XX-lea.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?