Atelier de Artă

Imagini

Informații

Data: 25 Mai 2024, 14:00 Sâmbătă
Preț: Intrare liberă - Inregistrare
Telefon Informații: 069315008
Locul:Zpace
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:Atelier de Artă
Începutul evenimentului:25 Mai 2024, 14:00
Evenimentele trecute
  • 18 Mai 2024, 14:00 Sâmbătă
  • 11 Mai 2024, 14:00 Sâmbătă
  • 27 Aprilie 2024, 14:00 Sâmbătă

Descriere

Pădurea Fermecată – un atelier de artă pentru copii
2, 9, 16, 23 și 30 martie, 2024, ora 14:00-15:30
6, 13, 20 și 27 aprilie 2024 ora 14:00-15:30
11, 18 și 25 mai 2024 ora 14:00-15:30
Atelier de Artă
(Casa Zemstvei, str. Al. Șciusev 103, Chișinău)

O serie de ateliere creative pentru copiii din Ucraina și Moldova.
Invităm copii de la 5 la 14 ani.
Participarea la toate activitățile atelierului este gratuită.
Pentru programare sunați la: 069315008 (Iulia Pînzari)

În martie 2024 începem cel de-al treilea sezon al programului artistic Pădurea Fermecată, inițiat de Asociația Oberliht în colaborare cu Iulia Pînzari – artistă și facilitatoare. Ea va aduce din nou distracție și va promova creativitatea în rândul copiilor, care sunt invitați să participe la atelier în fiecare sâmbătă pe parcursul lunilor martie, aprilie și mai 2024. Pentru a stimula gândirea creativă, fiecare lună va fi dedicată unor noi teme:

  • luna martie / vom lucra cu tema schimbării anotimpurilor (reînviere / reînnoire / culori vii și mirosuri parfumate)
  • luna aprilie / comunitatea pădurii (cum să comunicăm, să conviețuim și să ne susținem reciproc)
  • luna mai / grija pentru natură și pentru mediul înconjurător (ce modalități de a economisi resursele limitate ale naturii și de reciclare cunoaștem)

Ciclul de ateliere a început în primăvara anului 2022, odată cu declanșarea războiului în Ucraina. Principalul său scop la acea vreme era de a oferi un spațiu de relaxare pentru copii și un loc mai sigur pentru copiii din familiile de refugiați. Atelierul este dedicat copiilor moldoveni și ucraineni, și chiar de la început copiii ucraineni au fost foarte activi, acest tip de activități având un impact pozitiv asupra integrării lor în viața locală.

Iulia, în calitate de artistă și facilitatoare a acestor ateliere, își propune să creeze un spațiu liber pentru autorealizarea și integrarea creativă a copiilor din Ucraina și Republica Moldova, care să pună în valoare personalitatea lor creativă, ghidându-i spre valori importante precum sunt bunătatea, respectul reciproc și importanța partajării resurselor. În plus, Iulia se angajează să adapteze aceste ateliere la diferitele nevoi și interese ale participanților. De exemplu, în cadrul unuia dintre ateliere, s-a realizat confecționarea de păpuși montanka, populare în cultura și folclorul ucrainean. Importanța și posibilitățile de reciclare a diferitelor materiale textile sunt, de asemenea, promovate în cadrul acestor ateliere.

Pădurea Fermecată este un spațiu liber pentru autorealizare și integrare creativă a copiilor din Ucraina și Republica Moldova, care și-a început activitatea în aprilie 2022, sub îndrumarea artistei Iulia Pînzari, în urma războiului de amploare început de Rusia în Ucraina. În cadrul acestui atelier participanții au creat jucării, panouri decorative, figuri de animale și plante magice din materiale reciclate, care au fost expuse regulat în cadrul diverselor evenimente organizate la Casa Zemstvei.

Iulia Pînzari [MD] este actriță, regizoare și facilitatoare a Atelierelor de Artă Pădurea Fermecată, destinate în special copiilor din familiile de refugiați. În plus, Iulia predă improvizație teatrală, cursuri de cultură artistică și tehnică și este regizoare de teatru la ZAO.

Atelierul de Artă este un spațiu în care se produc lucrări artistice în tehnici mixte, făcând accent pe proces, experiment, dialog și suport. Acesta poate deveni un atelier temporar pentru tinerii artiști care au nevoie de spațiu pentru realizarea unei lucrări sau serii de lucrări, cât și pentru oamenii care își propun să organizeze ateliere de lucru creativ sau discuții care ar implica un număr mai mare de participanți într-un proces creativ.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?