Leonid Parfionov

Imagini

Leonid Parfionov, CC BY-SA 3.0, prin Wikimedia Commons

Informații

Nume:Leonid Parfionov

Leonid Ghenadievici Parfionov (rusă Леонид Геннадьевич Парфёнов, n. Ianuarie 26, 1960, Cerepoveţ, regiunea Vologda) este un prezentator, jurnalist rus şi autor al unor emisiuni populare TV ruse. Din 3 decembrie 2004 şi până în 20 decembrie 2007 a fost redactor-şef al editiei ruseşti a revistei Newsweek.

El este autor şi narator al seriei documentare Namedni 1961-2003: Nasha Era(1997). Muncă pentru care a fost recompensat cu premiul TEFI (2002) şi al unui premiu special in 2004.

În noiembrie 2010 devine primul castigator al premiului Listiev, în onoarea lui Vladislav Listiev. În discursul de decernare a premiului premiului, comdamna jurnalistii TV ruşi, spunând “din perspectiva institutionala, jurnalistul nu este deloc un jurnalist, ci un cinovnic care urmeaza logica slujirii şi supunerii”.
În trecut, Parfionov evitǎ sǎ facǎ declaraţii politice, spunând "Eu sunt un jurnalist profesionist, nu un revolutionar profesionist. Treaba mea este sǎ desriu, nu sǎ urc pe baricade".

Acest articol folosește material din articolul Wikipedia Leonid Parfionov, care este publicat sub licența Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?