Holograf

Video

Informații

Nume:Holograf
Evenimente trecute:Hramul Orașului Chişinău!

Holograf este o formaţie românească de muzică rock înfiinţată la Bucureşti în 1977, de muzicianul Mihai Pocorschi. Holograf este printre cele mai de succes trupe din România, fiecare dintre albumele lor conţinând câteva cântece care au ajuns hit-uri în România. Formaţia este în continuare foarte activă şi realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public.

În anii 1990 trupa şi-a schimbat stilul într-un rock modern.

Printre cele mai cunoscute hituri realizate de Holograf sunt „Umbre pe cer”, „Singur pe drum”, „Ochii tăi”, „Banii vorbesc”, „Dincolo de nori”, „Ţi-am dat un inel”, „Undeva departe”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, „Vine o zi...”, „Viaţa are gust”, „Dragostea mea”, „Cât de departe”.

În ciuda unor zvonuri care afirmau că Holograf s-ar fi despărţit în 2015, conform propriului lor site web, formaţia a concertat în Piatra Neamţ în 12 mai 2015, la Sala Polivalentă. Dan Bittman îşi urmează în continuare cariera solo, cu noi piese, una dintre ele fiind „Şi îngerii au demonii lor”, dar asta nu are nimic de-a face cu activitatea în cadrul grupului din care face parte începând cu anul 1985.

Discografia formaţiei Holograf cuprinde aproape 30 de materiale audio şi video, lansate de-a lungul celor peste patru decenii şi jumătate de existenţă a grupului. Holograf a debutat discografic în anul 1979, cu piesa „Lungul drum al zilei către noapte” (solist vocal Ştefan Rădescu), inclusă pe albumul colectiv Formaţii de muzică pop 3 din cadrul seriei Formaţii rock, editată de casa de discuri Electrecord. Primul album integral semnat Holograf a apărut în 1983, avându-l ca solist vocal pe Gabriel Cotabiţă. După ce Dan Bittman a preluat rolul de vocalist în Holograf în 1985, au urmat alte 11 albume de studio, cel mai recent, intitulat Life Line, fiind lansat în noiembrie 2015. În 1990 a apărut singurul maxi-single al formaţiei, ce include patru piese. Un alt maxi-single a fost lansat de Dan Bittman (ca disc solo) în 1994, anul în care solistul de la Holograf a reprezentat România în cadrul concursului Eurovision. Discografia Holograf este completată de două albume înregistrate acustic în concert (69% Unplugged – Live şi Patria Unplugged), un disc promoţional din concert (Live – Vinarte), câteva compilaţii (cu o parte din piese reînregistrate special pentru apariţia acestor discuri „best of”) şi cinci materiale video, filmate în concert (patru din ele editate pe DVD).

Acest articol folosește material din articolul Wikipedia Holograf, care este publicat sub licența Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?