Ansamblul etnofolcloric Plăieşii

Video

Informații

Nume:Ansamblul etnofolcloric Plăieşii
Evenimente trecute:Hramul Orașului Chişinău!

Ansamblul etnofolcloric Plăieşii a fost creat de Nicolae Gribincea la 15 ianuarie 1989 pe lângă Palatul Republican al Copiilor şi Adolescenţilor din Chişinău, fiind conceput iniţial ca un colectiv mixt de cântece şi dansuri. În intervalul 1990 – 1999 a activat pe lângă Liceul Teoretic român-francez Gheorghe Asachi cu numele Stejăreii.

Din 1999 – până în 2015 a activat cu denumirea Plăieşii pe lângă Pretura sectorului Botanica a municipiului Chişinău. Din 2015 şi până în prezent activează în calitate de colectiv profesionist în cadrul Direcţiei Cultură a municipiului Chişinău. La 26 februarie 2014 Ansamblul etnofolclori „Plăieşii” a susţinut un concert aniversar, la 25 de ani de activitate, cu genericul „Cât îi omul tinerel” la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” din Chişinău. La 16 februarie 2017, în cadrul unui spectacol susţinut la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Ansamblul etnofolcloric „Plăieşii” a lansat 2 albume: “La casa cu oameni buni” cu cântece de voie bună şi pahar şi albumul “Tot cu dragostea şi dorul” construit pe lirica de dragoste cântată în grup bărbătesc.

Ansamblul etnofolcloric „Plăieşii” a devenit laureat al mai multor festivaluri raionale, municipal şi republicane: “Să trăiţi să înfloriţi”, “Florile Dalbe”, “V-am ura v-am tot ura”, “La vatra horelor”, “Pentru tine Doamne”, “La onor, la datorie”, Suna tălăncuţele”, “Aprindeţi luminile”, etc. A evoluat cu succes peste hotarele ţării: 1989 – la Moscova, 1996, 1997 – Bucureşti şi Iaşi, 1998 – Milano, 2008 – Cernăuţi, 2016 - Vilnius, Padova, Bologna.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?