Ziua Mondială a Turismului

Изображения

Подробная информация

Дата: 27 Сентября 2023, 09:00 Среда

Описание

La nivel global, pe 27 septembrie este celebrată Ziua Mondială a Turismului, sub egida Organizației Mondiale a Turismului. În Republica Moldova, această zi va fi marcată prin două mari evenimente: Simpozionul Industriei Turismului și Gala Premiilor de Excelență în domeniul turismului.
Aceasta este o ocazie importantă pentru a promova potențialul turistic al Moldovei și pentru a aduce în prim-plan dezvoltarea rezilientă și durabilă a industriei turismului în pofida provocărilor din perioada post-covid, dar și celor provocate de războiul din Ucraina.
Simpozionul se va desfășura sub genericul „Dezvoltarea rezilientă și durabilă în pofida provocărilor”, iar ediția curentă va da tonul discuțiilor despre situația actuală în industria turismului din țară și în regiune, potențiale direcții de dezvoltare, acțiuni necesare care să impulsioneze și să susțină procesul de dezvoltare a unei industrii puternice, durabile, deschise spre inovație. Experți din 9 state vor prezenta perspectivele de dezvoltare ale industriei turismului, axate pe tendințele globale și bunele practici din domeniu.
La simpozion sunt invitați toți cei interesați de domeniu, pentru a prelua bune practici și lecții privind căile de dezvoltare a unui turism mai rezilient și sustenabil în Republica Moldova.
Iar la Gala Premiilor de Excelență în domeniul turismului, actorii din industria turismului vor fi nominalizați la 8 mari categorii diferite de concurs.
Agenda evenimentului poate fi consultată pe www.mtf.md sau pe site-ul Ministerului Culturii la www.mc.gov.md.
*** Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală din Moldova finanțat de USAID în parteneriat cu Agenția de Investiții, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova și Universitatea de Stat din Moldova.

Расположение на карте

Авторизация

Пожалуйста, введите Ваш e-mail и пароль:

Экспресс Регистрация

Введите Ваш e-mail и пароль:
Ваш емейл уже зарегистрирован на Fest.md. Хотите соединить ваши учетные записи?