Valori ale arhitecturii tradiționale. In memoriam Eugen Bâzgu

Я ПОЙДУ 0

Выберите один из вариантов:

Изображения

Подробная информация

Описание

La 7 martie curent, se împlinesc 3 ani de când nu mai este între noi Eugen Bâzgu, unul dintre întemeietorii Muzeului Satului din Chișinău, primul său director, arhitect și cercetător devotat patrimoniului cultural al țării noastre. Cu acest prilej, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează joi, 7 martie 2019, Masa Rotundă „Valori ale arhitecturii tradiționale din Republica Moldova. In memoriam Eugen Bâzgu”. În cadrul mesei rotunde vor fi prezentate comunicări din aria de preocupări ale regretatului cercetător:
• arhitectură populară;
• monumente istorice;
• istoria și arhitectura lăcașelor de cult din Basarabia;
• aspecte din viața și activitatea lui Eugen Bâzgu.
Sunt invitați să participe cercetători ai secțiilor Muzeul Satului și Etnografie (MNEIN), ai Institutului Patrimoniului Cultural, specialiști de la Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Universitatea Tehnică a Moldovei, toți cei care l-au cunoscut pe Eugen Bâzgu.
În cadrul manifestării va fi lansată culegerea de studii a lui Eugen Bâzgu „Arhitectura populară – memorie identitară” (Chișinău, 2018).
Comunicările prezentate vor fi publicate ulterior într-o culegere tematică sau în Buletinul Științific al Muzeului.
Doritorii de a participa la eveniment sunt rugați să expedieze titlurile comunicărilor până la data de 17 februarie, la adresa electronică

Расположение на карте

Авторизация

Пожалуйста, введите Ваш e-mail и пароль:

Экспресс Регистрация

Введите Ваш e-mail и пароль:
Ваш емейл уже зарегистрирован на Fest.md. Хотите соединить ваши учетные записи?