Respirăm într-un glas

Изображения

Подробная информация

Дата: 11 - 22 Июня 2021

Описание

În data de 11 iunie 2021, la orele 17 00, la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău ( str. A.Mateevici 60 A) și la orele 19 00 în spațiul cultural independent “Zpațiu” (Str. A.Șciusev 103) va fi lansată expoziția «Respirăm într-un glas».
Expoziția „Respirăm într-un glas” este rezultatul proiectului „ Pandemia, Artistul și Ecologia”, axat pe convergența creativă a artiștilor, fotografilor, activiștilor și ecologilor în timpul transformărilor și schimbărilor globale.
Expoziția „Respirămi într-un glas” a reunit artiști din stânga și dreapta Nistrului, precum și artiști din diaspora în cadrul Platforma „Cultură”, sprijinită de programul de „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” (UE-SBM V), finanțat de Uniunea Europeană și implementat prin Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
Expoziția oferă o călătorie comună într-o lume fără granite, care pe parcursul ultimului an au dispersat oamenii și împedică interacțiunea și consolidarea. Spațiul expozițional estompează de fapt granițele dintre țări și regiuni, fomând un spațiu pentru dialog și comunicare în care artistul și spectatorul (vizitatorul) pot respira împreună, plonjând în viața de zi cu zi a artistului, în mediul său, în griji, în vise, temeri și moduri de a lucra cu o nouă realitate. “A respira împreună - este un proces atât de natural pentru oameni, dar în zilele noastre a căpătat o mare valoare pentru întreaga umanitate”,- a rezumat ideea principală a expoziției Tatiana Fiodorova, autorul proiectului „Pandemie, ecologie și artista”, artist, președinte al platformei ART-PLOSHADKA.
Expoziția prezintă lucrări create de artiștii moldoveni în perioada martie 2020 până în prezent.
Participanți la expoziție: Anna Galatonova (Tiraspol), Elena Stepanova, (Dubăsari), Valeria Barbas (Chișinău), Alexandru Raevschi (Chișinău-Marburg), Ramin Mazur (Rîbnița-Chișinău), Ivan Yalanji (Kopchak-Moscova), Victor Ciobanu (Măcăresti-Chișinău), Fiodorova Tatiana (Chișinău), Igor Shcherbina (Chișinău-Moscova), Mihail Kalarașan (Rîbnița -Chișinău), Dumitru Oboroc (Nisporeni-Iași), Pavel Braila (Chișinău -Berlin), Veaceslav Druța (Chișinău - Quebec), Ghenadie Popescu ( Florești-Chișinău), Lilia Nenescu (Chișinău). Lista completă a participanților se concretizează.
Vernisaj: 11 iunie 2021 – 17. 00 Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, str. A.Mateevici 60 A
11 iunie 2021 – 19. 00 spațiul cultural independent “Zpațiu”, str. A.Șciusev 103
Programul expoziției: 11-22 iunie 2021 Muzeul de istorie a orașului Chișinău Zilnic între orele 10.00-18.00, zi liberă: duminică, luni ; spațiul cultural independent Zpatiu, 12 iunie, 18 -19 iunie între orele 17.00 -20.00

Расположение на карте

Авторизация

Пожалуйста, введите Ваш e-mail и пароль:

Экспресс Регистрация

Введите Ваш e-mail и пароль:
Ваш емейл уже зарегистрирован на Fest.md. Хотите соединить ваши учетные записи?