Временная выставка «Война на Днестре».

Изображения

Подробная информация

Дата: 2 - 21 Марта 2021
Телефон для справки: 022 244 325

Описание

La 2 martie 2021 se împlinesc 29 de ani de la declanşarea conflictului armat din raioanele de est ale Republicii Moldova, conflict provocat de aventurierii politici şi forţele proimperiale revanşarde din fostul imperiu sovietic.
Cu acest prilej Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei vă invită să vizionaţi expoziţia foto-documentară „Război la Nistru” dedicată participanţilor la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.
Expoziţia este structurată în câteva compartimente convenţionale care reunesc imagini cutremurătoare realizate de către fotoreporterii T. Iovu, N. Pojoga, M. Venger, A. Mardare, S. Voronin, T. Anghel ş.a. în zona conflictului armat din anul 1992. Imaginile dezvăluie premisele apariţiei separatismului transnistrean şi a ostilităţilor din zona nistreană, acţiunile de protest ale locuitorilor Moldovei împotriva separatismului şi a instigatorilor războiului, reconstituie calvarul prin care au trecut apărătorii Moldovei în luptele de la Dubăsari şi Tighina, pe platourile de la Cocieri şi Coşniţa, au imortalizat eroismul şi bărbăţia poliţiştilor şi voluntarilor moldoveni, greutăţile şi umilinţele războiului, familii distruse, case şi sate în ruine, chipuri de femei şi copii transfigurate de durerea pierderii celor dragi.
Un compartiment aparte al expoziţiei readuce în prim plan chipul combatanţilor căzuţi în luptele de la Nistru din primăvara şi vara anului 1992.
În vederea respectării dispozițiilor CNESP, expoziția va fi accesibilă publicului în mod individual, fără vernisare.

Расположение на карте

Авторизация

Пожалуйста, введите Ваш e-mail и пароль:

Экспресс Регистрация

Введите Ваш e-mail и пароль:
Ваш емейл уже зарегистрирован на Fest.md. Хотите соединить ваши учетные записи?