Masterclass "Editarea interviurilor: Sfaturi tehnice și aspecte etice"

Imagini

Informații

Data: 21 Februarie 2024, 18:30 Miercuri
Preț: 250 lei
Locul:Mediacor
Gen antrenament: Masterclass

Descriere

Pe 21 februarie, de la ora 18:30, Mediacor va organiza un master-class despre editarea interviurilor. Îl recomandăm tuturor jurnaliștilor, editorilor profesioniști de interviuri, creatorilor de conținut, de podcasturi și studenților la editare.
Hai să vorbim despre editarea interviurilor. Datorită popularității tot mai mari a acestei forme de conținut, este deosebit de important acum ca editorul să știe cum să abordeze în mod inteligent un interviu.

Ce pasaje din discurs trebuie eliminate și care trebuie lăsate?

Ce zoom de cadru trebuie selectat pentru a evidenția răspunsul invitatului?

Când este important răspunsul intervievatorului? Și ce legătură au toate aceste aspecte cu etica?

Vă invităm să aflați toate răspunsurile la aceste întrebări la masterclass-ul cu tema „Editarea interviurilor: sfaturi tehnice și aspecte etice”, 21 februarie, ora 18:30, la Mediacor.

Mentorul pe script-doctoring care ne-a învățat cum să îmbunătățim scenariile pentru producție de film revine la Mediacor pentru a ne vorbi despre esența a ceea ce se ascunde în spatele fiecărei alegeri de editare în interviu.

Regizorul, editorul și scenaristul David Pozdîrca ne va prezenta instrumente și tactici la îndemână pentru a lucra cu materialele de interviu. De asemenea, vom examina și analiza aspectele etice ale deciziilor luate și responsabilitatea pe care o are creatorul de interviuri.

Masterclass-ul include o parte teoretică și una practică. La finalul evenimentului vom realiza montajul unui interviu filmat special pentru acest masterclass.

Ce ne așteaptă în partea teoretică?

Tipologizarea abordărilor în montajul interviurilor

Revizuirea instrumentelor cinematografice utilizate în scopuri opuse

Analiza aspectului etic al deciziilor de montaj luate de către editor

Și în ceea ce privește partea practică:

Sfaturi pentru pregătirea și desfășurarea procesului de lucru în baza interviurilor filmate special pentru acest masterclass

Lucrul cu interviurile în timp real: de la A până la Z

Demonstrația principiilor opuse de montaj pentru interviuri de diferite tipuri

David Pozdîrca a absolvit în 2022 un curs de regie de film de ficțiune la Institutul de Film și Televiziune din Sankt Petersburg. Filmele sale de diverse genuri au fost cu succes prezentate și premiate la festivalurile internaționale din CSI, Europa și SUA. Pe lângă filmările realizate în timpul studiilor, David a publicat cu succes lucrări științifice. În prezent, David lucrează cu companii locale de producție video și predă scenaristica studenților la #ProfesiiViitorului.

Pentru cine este potrivit acest masterclass:

jurnaliștilor

editorilor profesioniști care lucrează cu interviurile

creatorilor de conținut și podcasturi

studenților care învață video editing

Costul participării este de 250 de lei. Limba de comunicare - rusă. Biletele sunt disponibile în rețeaua Afisha. Numărul de locuri este limitat.

Evenimentul este organizat de Mediacor în parteneriat cu Asociația Companiilor de Creație COR, cu suportul USAID, Suedia și Marea Britanie prin Proiectul Tehnologiile Viitorului.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?