REVIZORUL de Nikolai GOGOL

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 26 Februarie 2021, 18:30 Vineri
Preț: 50 - 100 lei
Telefon Informații: 060 889 089 / 068 999 608 (L-V, 09:00 - 16:00)

Descriere

REVIZORUL de Nikolai GOGOL, un spectacol de Sandu GRECU
Durata spectacolului 1h 45 min
Accesul de la 14 ani
Spectacolul se va desfășura în SALA MARE a teatrului Satiricus, cu respectarea tuturor normelor de protecție. #MASCA este accesoriul obligatoriu al fiecărui spectator.

Piesa „Revizorul” de N.V. Gogol, capodoperă a literaturii dramatice universale, este o satiră, o comedie de moravuri, de demascare a birocrației și corupției, care face parte din categoria textelor mereu actuale, a căror contemporaneitate nu se degradează în timp. Este o caricatură literară a defectelor umane, ce va rămâne mereu actuală atâta timp cât va exista societatea umană. „Cu cât adevărurile sunt mai înalte, cu atât trebuie să fim mai atenţi cu ele... Altfel se vor transforma în lucruri comune, iar lucrurile comune nu mai sunt crezute!”, ne edifică tranșant autorul „Revizorului”.
Noua lucrare scenică a regizorului Sandu Grecu este un spectacol bine ancorat în realitatea social-politică actuală a R. Moldova, fără a fi periclitată câtuși de puțin integritatea textului gogolian. Revizorul (moscovit sau sanct-petersburgian, nici nu mai contează) vine de data asta din Europa (Strasbourg, Brussels sau Geneva, la fel, nu contează), călătorind spre metropola Rusiei via Chișinău. Autoritățile capitalei moldave tocmai așteptau un înalt demnitar din Europa, eventual, un comisar al UE care urma să verifice cum sunt cheltuiți banii acordați cu generozitate în cadrul unor proiecte europene și, știindu-se „cu pufușor pe botișor”, erau în mare panică încât puteau face lesne din țânțar armăsar și dintr-un escroc ordinar un ditamai consilier european

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?