Online - Țara asta a uitat de noi

Imagini

Informații

Data: 23 Mai 2020, 19:00 Sâmbătă
Preț: Intrare liberă
Evenimentele trecute
  • 17 Mai 2020, 19:00 Duminică

Descriere

”Țara asta a uitat de noi” de Constantin Cheianu, în regia lui Alexandru Grecu - online pe Facebook
Potrivit organizatorilor, spectacolul prezintă o evocare cvasiparodistică a unor evenimente de acum două decenii, acest ultim text este inspirat de o anume boemă chișinăuiană, personaje minore, mai mult sau mai puțin recognoscibile, ale vieții artistice. Locul acțiunii: un bar, în promiscuitatea căruia își dau cu regularitate întâlnire sau se intersectează întâmplător clienți obișnuiți ai unor astfel de localuri – artiști, poeți, informatori la securitate, veleitari, ratați, nimfomane, dependenți de alcool ori de droguri, aspiranți la mari cariere artistice imposibil de realizat în „cercul strâmt” al vieții de provincie sau pândind ocazii, cum ar fi o căsătorie cu un străin sau o plecare salvatoare în străinătate.
Fundalul „istoric”: cutremurul politic şi social de la sfârșitul anilor ’80 și deceniul care îl urmează, o interminabilă tranziție spre o stabilitate dubioasă, în fond, o nesfârșită uzură umană, spectacol „de sală mică” a unor existențe mărunte, chinuite de redundanța acelorași gesturi, acelorași vorbe, acelorași chipuri, oameni care își imaginează că fac istorie, confundând-o convenabil cu simple jocuri „de-a renașterea națională”, o renaștere caricaturală, pentru că cea adevărată, dacă se întâmplă, se află undeva înafara vieții lor practice și suficient de pragmatice.

Vizionarea spectacolelor difuzate online, pe pagina oficială de Facebook a teatrului, este gratuită. Teatrul National Satiricus nu percepe bilet pentru evenimentele difuzate pe internet.

 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?