Maratonul Dragonul de Aur 2024

Imagini

Informații

Data: 14 Septembrie 2024, 10:00 Sâmbătă
Preț: 400 - 500 lei
Locul: Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiul Vechi”
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:Maratonul Dragonul de Aur 2024
Începutul evenimentului:14 Septembrie 2024, 10:00

Descriere

Dragi alergători și iubitori ai unui stil de viață activ,
Suntem încântați să vă invităm la o experiență cu totul aparte - Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi! Este un eveniment de alergare unic, care are loc într-o locație legendară, situată pe structuri geologice cu o vechime de peste 13 milioane de ani și cu urme de locuire umană care datează de peste 30.000 de ani. Aici, veți descoperi fortificații geto-dace, caverne, precum și urmele orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei, cunoscute ca "Șehr al-Cedid" (Orașul Nou) și "Orheiul Vechi".
Rezervația Cultural Naturală Orheiul Vechi, plasată la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează o amprentă divină - Dragonul de Aur. Această făptură simbolică a fost venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euro-asiatic.
Vă invităm să vă alăturați "Călătoriei Dragonului" și să alegeti una dintre cele două curse de excepție:
 Calea Dragonului (Semimaraton) - O aventură de neuitat pe stâncile vechi de milioane de ani, care vă vor purta prin locuri încărcate de istorie și legende!
 Hoarda de Aur (Cross) - Un traseu plin de provocări, care va dezvălui frumusețea și misterul acestui loc unic!
Traseul curselor vă va ghida prin Rezervația Orheiul Vechi și pe colinele din preajma râului Răut. Veți trece pe lângă Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, "amfiteatrul milenar", vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băile tătărești, palatul pârcălabului, biserica și citadela medievală, locuința din piatră și veți admira silueta legendarului Dragon de Aur.
Cu siguranță, acest eveniment va rămâne în sufletul vostru ca o experiență de neuitat! Este o oportunitate excelentă pentru a alerga în mijlocul istoriei și a naturii impresionante a Orheiului Vechi, împreună cu familia și prietenii.
Nu ratați această ocazie de a face parte din legendă! Înregistrați-vă acum și pregătiți-vă pentru o aventură extraordinară la Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?