ROMEO ȘI JULIETA

Imagini

Informații

Data: 14 Iunie 2024, 18:00 Vineri
Preț: 100 - 200 lei
Telefon Informații: (022) 22-11-77
Evenimentele trecute
  • 8 Februarie 2024, 18:00 Joi
  • 14 Ianuarie 2024, 18:00 Duminică
  • 17 Noiembrie 2023, 18:00 Vineri

Descriere

În PREMIERĂ - o veche și mereu nouă poveste de dragoste și ură : „Romeo și Julieta” după William Shakespeare (traducere Anca Ignat și Alexandru M. Călin) în regia Luminiței Țâcu la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Despre „Romeo și Julieta” am auzit toți. Dacă nu toți, atunci mulți dintre noi. Dintre acești mulți, câți au deschis cartea cu textul lui Shakespeare? Dintre cei care au deschis-o: câți au avut răgazul, răbdarea și curiozitatea s-o citească până la capăt? „Romeo și Julieta” sunt niște nume dintr-o anecdotă la îndemâna oricărui flecar sau e un text sofisticat, în versuri, rezervat doar spiritelor elitare? „Romeo și Julieta” e o poveste de iubire sau de ură? „Romeo și Julieta” s-a întâmplat cândva la Verona sau se întâmplă în zilele noastre la Chișinău? „Romeo și Julieta” e o poveste veche și prăfuită sau ne recunoaștem și astăzi în ea: copiii – îndrăgostiți și rebeli, părinții – orbiți de ură și egoism ? Or, știe fiecare ori nu știe: ce-i „Romeo și Julieta”? Bineînțeles, e un spectacol de teatru! Un spectacol în premieră – „Romeo și Julieta” de William Shakespeare în regia Luminiței Țâcu. E și o rarisimă oportunitate pentru tinerii ce debutează în această meserie: Romeo Nicu Ciumașu (actor în devenire, student anul IV, AMTAP, clasa profesorului Gheorghe Pietraru ), în cel al Julietei – cea mai tânără actriță a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Corina Rotaru. E o șansă fericită pentru fiecare actor, deja consacrat, să facă parte dintr-un inepuizabil proiect de teatru universal, dintr-un proiect lansat cu patru secole în urmă sub genericul „Globe-Teatrul lui William Shakespeare”:

Doriana Zubcu și Valentin Zorilă – părinții lui Romeo Montague, Diana Decuseară și Iurie Focșa – părinții Julietei Capulet, Doica – Ana Tkacenko, Alexandru Pleșca – Mercutio, Mihai Zubcu – Tybalt, Dan Melnic – Benvolio, Igor Babiac – Părintele Lorenzo, Vlad Ropot – Paris, Ghenadie Gâlcă – Principele Escalus, Draga-Dumitrița Drumi și Rusanda Radvan – naratoarele

Atenție: spectacolul nu este recomandat celor care se așteaptă la un spectacol tradiționalist sau/și celor care au intoleranță la formule și limbaje scenice noi.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?