Requiem pentru Bucea /Реквієм за Бучею

Imagini

Informații

Data: 25 Septembrie 2022, 19:00 Duminică
Preț: 70 - 200 lei
Telefon Informații: (022) 22-11-77

Descriere

Evenimentul se desfășoară în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești.
poeme de război ale poeților din Ucraina, România și Republica Moldova
TN Mihai Eminescu, Chișinău
Proiect inițiat de scriitorul Dumitru Crudu
Concept și regie: Mihai Fusu și Luminița Țâcu
Scenografie: Mariana Bivol-Tonu
Proiecție video: Ian Onică
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 12 ani.
Dramă / 1 h 20 min / Pauză: Nu
TNME, Sala Mare
 
Din 24 februarie, de când a început războiul în Ucraina, artiști, scriitori, oameni de teatru, au protestat împotriva războiului.
TNME s-a solidarizat din primele zile cu poporul ucrainean și o face în continuare. Pe 9 mai CUVÂNTUL POEȚILOR și VOCEA OAMENILOR DE TEATRU se solidarizează împotriva RĂZBOIULUI SÂNGEROS din UCRAINA.
REQUIEM PENTRU BUCEA/Реквієм за Бучею este un spectacol-manifest, așa cum Bucea, alături de Mariupol, Borodeanka și Irpin, este un simbol al tragediei ucrainene.
Cu poeții din Ucraina, România și Republica Moldova: Anastasia Afanasieva, Alexandra Arnăut, Mădălina Botnaru, Olga Căpățînă, Ruxandra Cesereanu, Dumitru Crudu, Rodica Gotca, Valeria Gribinenco, Boris Gumeniuk, Maria Ivanov, Iya Kiva, Georgiana Mărculescu, Daniela Moisiciuc, Lesyk Panasiuk, Cosmin Perța, Maria Pilchin, Nicolae Popa, Savu Popa, Alexandru Popescu, Radmila Popovici, Vasilisa Savitkaia, Grigory Semenchuk, Moni Stănilă, Ronin Terente, Alexandra Toledo, Augustina Visan.
Proiectul este inițiat de scriitorul Dumitru Crudu.
REQUIEM PENTRU BUCEA/Реквієм за Бучею este un proiect al Teatrului Național „Mihai Eminescu” în colaborare cu Centrul de Arte „Coliseum” și cu participarea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.
REQUIEM PENTRU BUCEA/Реквієм за Бучею este realizat în cadrul Platformei Naționale de Dezvoltare și Promovare a teatrului documentar și este sprijinit de către Biroul de Cooperare al Elveției.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?