PORTUGALIA

Imagini

Informații

Data: 3 Iunie 2023, 16:30 Sâmbătă
Preț: 100 - 200 lei
Telefon Informații: (022) 22-11-77

Descriere

Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, ROMÂNIA

Regia – Tavi Costin

Distribuția: Bianca Cuculici, Ștefan Pavel, Radu Constantinov, Kostas Mincu, Constantin Dogioiu, Andrei Cătălin, Cătălina Sima, Cosmin Pană, Réka Szász, Alexandru Beteringhe, Tudor Andronic, Vasile Marinoiu, Mădălina Mihai (scenografia).

Spectacol prezentat în cadrul Bienalei Teatrului Eugene Ionesco 2023 de către Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, ROMÂNIA

Piesa dramaturgului ungur Zoltán Egressy ne duce undeva departe de Budapesta, în Irgács, un sat sărac cu oameni săraci, dar cu vise frumoase. Acțiunea piesei are loc în cârciuma lui Lajos și a fiicei sale, Fundă.

La cârciuma din sat, unde oamenii își spun poveștile fericite sau mai puțin fericite, intră un intelectual, un scriitor din Budapesta care, fugind de soția sa în căutarea libertății, visează să ajungă în Portugalia. Poveștile sale despre Portugalia și despre „starea de saudad” o fac pe Fundă să se îndrăgostească de el.

Personaje simpatice, care cred că viața lor ar fi mai bună la Budapesta, se întâlnesc aproape zilnic în cârciuma din Irgács. Sfeclă, un polițist dat afară din poliție, dar care mai intră, din când în când, în rolul unui polițist; Satană, cunoscut drept bețivul satului; Clamă, un alt ratat căutat mereu de șotia sa; preotul care ar dori să fie fotbalist; și alții – toți laolaltă, lipsiți de orizonturi clare în viață, reprezintă personajele tipice pentru un sat din zilele noastre. Ca orice spectacol, tema acestei piese este una de reflecție.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?