ORA ÎN CARE NU ȘTIAM NIMIC UNII DE ALȚII

Imagini

Informații

Data: 19 Septembrie 2023, 19:00 Marți
Preț: 100 - 300 lei
Telefon Informații: (022) 22-11-77

Descriere

Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu prezintă în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a 8-a spectacolul ORA ÎN CARE NU ȘTIAM NIMIC UNII DE ALȚII de Peter Handke
Un spectacol de Leta Popescu și Bogdan Spătaru.
Sound design: Csaba Boros.
Coregrafia: Filip Stoica.
Asistent scenografie: Alexandru Budianu.
Asistență regie: Sanda Anastasof.

Traducerea scenariului non-verbal: Miruna Ciocoi Pop Vecsei
Suntem într-o piață publică undeva în România. Poate în Sibiu, poate într-un alt oraș, sau poate în toate orașele din țara în același timp. Suntem în 2023.
Stăm pe o bancă și privim atent: ce vedem? Urmărind scenariul scris de Peter Handke, creatorii spectacolului aduc împreună o mașinuță teleghidată, politicieni și pensionari, figuri biblice și figuri politice, tineri dezinvolți și lucrători de la salubritate, afaceriști, circari. De la un minut la altul se compune în fața spectatorului un tablou de o densitate copleșitoare. 200 de personaje ne relevă noi forme de a vedea cotidianul. În final, ora în care n-am știut unii de alții, devine ora în care ne-am cunoscut mai bine.
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, ediția a VIII-a se bucură de privilegiul Înaltului Patronaj Prezidențial, acordat de:
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu,
și de Președintele României, Klaus Iohannis
și este organizată cu sprijinul Ministerelor Culturii din Republica Moldova și din România, al Institutului Cultural Român, al Biroului de Cooperare al Elveției și are scopul de a coaliza oamenii din Republica Moldova și din România în jurul unei platforme culturale românești de creativitate și gândire independentă, în care sunt diseminate speranța și încrederea în valorile lumii libere și democratice, în care se învață și se dezvoltă modele sustenabile de gestionare a patrimoniului cultural național, în care se construiește pas cu pas un ecosistem cultural prietenos și accesibil fiecăruia.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?