LUMEA-I UN TEATRU, NOI SUNTEM ACTORII

Imagini

Informații

Data: 23 Septembrie 2023, 14:00 Sâmbătă
Preț: Intrare liberă
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:LUMEA-I UN TEATRU, NOI SUNTEM ACTORII
Începutul evenimentului:23 Septembrie 2023, 14:00

Descriere

LUMEA-I UN TEATRU, NOI SUNTEM ACTORII
recital de Emil Boroghină
TN Radiofonic, Radio România
după un recital alcătuit şi rostit de Emil Boroghină.

Scenariul radiofonic şi regia artistică: Gavriil Pinte

Traducerea fragmentelor din piesele lui William Shakespeare: Dan Duţescu, Mihnea Gheorghiu, Ştefan Octavian Iosif, Barbu Solacolu, Vladimir Streinu, Virgil Teodorescu.

În distribuție: Emil Boroghină, Felicia Pinte, Gavriil Pinte.

Regia de studio: Milica Creiniceanu
Regia muzicală: Patricia Prundea
Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu
Redactor și coordonator de proiect: Magda Duțu
Producție a Teatrului Național Radiofonic – 2022

Radiofonic / 1 h 10 min / Pauză: Nu

TNME, Sala Antract

Spectacolul radiofonic Lumea-i un teatru, noi suntem actorii, în regia lui Gavriil Pinte, are la bază un scenariu care reunește fragmente din recitalul actorului Emil Boroghină, ”Recitindu-l pe Shakespeare - Lumea-i un teatru, noi suntem actorii ”, cu informații despre viața și opera celui mai mare dramaturg al tuturor timpurilor - Shakespeare, aduse prin întermediul unui dialog/prezentare între două personaje imaginate, doi ”însoțitori” – Femeia și Bărbatul. Proiectul are câteva precedente radiofonice realizate de aceeași echipă; biografii după viața și opera lui Ovidiu, Dante și Eminescu
În ultimul deceniu, reputatul actor Emil Boroghină, societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, Director fondator al Festivalului Internațional „Shakespeare” – realizează adevărate recorduri artistice prin recitalurile din lirica română și universală, pe care le alcătuiește personal și le prezintă cu rară dăruire, în țară și peste hotare. Gavriil Pinte a avut inițiativa de a valorifica la Teatrul Național Radiofonic, patru dintre aceste recitaluri, concretizate în spectacole radiofonice prezentate în cadrul proiectului Biografii, memorii:

OVIDIU – Exilatul de la Pontul Euxin – o biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. (Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol radiofonic realizat în anul 2017).

LA STEAUA CARE-A RĂSĂRIT – o biografie poetică după viaţa şi opera lui Mihai Eminescu. Spectacol realizat în anul 2020, la 170 de ani de la naşterea poetului.

DIVINA COMMEDIA – o biografie poetică prilejuită de împlinirea a 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri – după un recital alcătuit de Emil Boroghină și Alina Hiristea.

Pentru rolul Dante Alighieri, din acest spectacol, Emil Boroghină a primit Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, într-un spectacol realizat în anul 2021 – distincție oferită cu prilejul decernării Premiilor Teatrului Național Radiofonic,

LUMEA- I UN TEATRU, NOI SUNTEM ACTORII – o biografie poetică inspirată de viaţa şi opera lui William Shakespeare, spectacol realizat după recitalul alcătuit și rostit de Emil Boroghină – ”Recitindu-l pe Shakespeare – Lumea-i un teatru, noi suntem actorii”.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?