#FESTIS | Copiii foametei. Mărturii

Imagini

Informații

Data: 12 Octombrie 2021, 18:30 Marți
Telefon Informații: 022 20 28 90, 069416078.

Descriere

#FESTIS
 (M) 12 octombrie 2021, ora 18.30,  COPIII FOAMETEI. MĂRTURII după Alexei VAKULOVSKI.
 Producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Moldova, Chișinău.
 Sala Studio, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 79.

”Stimate spectator, cred că trebuie să știi: Foametea din 1946-1947 din RSSM a făcut în jur de 300 mii de victime. ”Copiii foametei. Mărturii” este un spectacol-document construit în totalitate pe baza mărturiilor celor care au trăit Marea Foamete din 1946-1947. Mărturiile pe care le vei auzi în timpul spectacolului sunt toate din cartea lui Alexei Vakulovski ”În gura Foametei”.
Procesul de lucru la un spectacol înseamnă mult mai mult decât doar repetițiile. Am avut fericita ocazie să o cunoaștem pe Silvia Corlăteanu-Granciuc, secretar științific la Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei, căreia îi mulțumim pentru lecțiile de istorie... A fost frumos, util și de neuitat.
Pe lângă cartea lui Alexei Vakulovski ”În gura Foametei” ne-au fost de mare ajutor și alte două cărți: ”Cartea Foametei” de Larisa Turea și ”Dușmanul de clasă” de Igor Cașu. Ți le recomandăm. În spectacol vei auzi și un cântecel – ”Florile Dalbe”. E un cântec compus de Ana Maria Fusu la vârsta de 6 ani, pe versurile lui Grigore Vieru. Mulțumesc, Ana Maria! Familia Vakulovski este cea care a avut cele mai mari emoții pentru noi, s-a gândit la noi și a crezut în noi. Alexandru, Moni, Mihail și dna Sofia, soția lui Alexei Vakulovski, ei sunt cei care ne-au oferit dreptul de a aduce acest text pe scenă.

Le mulțumim din numele întregii echipe! Și încă ceva: Spectacolul nu ar fi fost posibil dacă directorul teatrului, Petru Hadârcă nu ar fi venit cu această propunere.
Merci, Petru. Merci tuturor colegilor care ne-au ținut pumnii și ne-au încurajat!...” Cu dragoste pentru teatru și pentru voi, Luminița Țâcu.

  • Durata spectacolului 105 min
  • Accesul de la #14ani
  • BILETELE pot fi rezervate/procurate online pe pagina și la CASA DE BILETE A TEATRULUI, tel.: 022 20 28 90, 069416078.

Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) s-a decis declararea stării de urgență în sănătate publică la nivel național. Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani care doresc să vină la spectacol vor trebui să prezinte unul din următoarele acte: Certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore; Rezultat negativ al unui test antigen rapid efectuat în ultimele 48 de ore; Certificat de trecere prin boală sau act care confirmă prezența anticorpilor, valabil cel mult 90 de zile de la efectuarea investigației. Unul din aceste acte va fi prezentat obligatoriu împreună cu un ACT DE IDENTITATE pentru confirmare.
Ne pare rău de situația în care ne aflăm și ne cerem scuze pentru incomoditate!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?