CREATORUL DE TEATRU

Imagini

Informații

Data: 22 Septembrie 2023, 19:00 Vineri
Preț: 100 - 300 lei
Telefon Informații: (022) 22-11-77

Descriere

CREATORUL DE TEATRU
de Thomas Bernhard
TN I.L.Caragiale București
Regie: Alexandru Dabija
Scenografie: Gabi Albu
Asistent regie: Mădălina Ciupitu
Lighting design: Bogdan Golumbeanu, Ion Vlașcu
Regia tehnică: Laurențiu Andronescu, Tudor Dobrescu
Dramă / 2 h 10 min / Pauză: Da

TNME, Sala Mare
Pagina spectacolului

„Creatorul de teatru”, piesa unuia dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani, austriacul Thomas Bernhard, în regia lui Alexandru Dabija și cu Marcel Iureș în rolul titular, este un imn paradoxal închinat artei teatrale, dar și o privire caustică asupra vieților noastre meschine și tragicomice.
În rolul lui Bruscon, Marcel Iureș dă viață, într-un cvasi-monolog caustic și absurd, unui splendid bufon în căutarea absolutului în artă. Actor, autor și regizor megaloman, mizantrop, ipohondru, nihilist și intempestiv, Bruscon izbucnește în tirade îndreptate împotriva mediocrității țării sale, vociferează despre orice, de la politică, societate, teatru – pe care Bruscon susține că-l detestă -, răbufnește față de condițiile care îi sunt oferite, pentru că nimic și nimeni nu se ridică la înălțimea ambițiilor sale artistice, și mai ales familia sa, cu care se poartă tiranic.

Personajele care îl secondează sunt aproape caricaturale, adesea ridicole, înzestrate cu capacitatea de a stârni în spectator sentimente de respingere și ilaritate, dar în spatele caricaturii se ascunde pesimismul scriitorului Thomas Bernhard, convins că această umanitate nu are nicio șansă de salvare.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?