“CASA DE LA ȚARĂ

Imagini

Informații

Data: 24 Septembrie 2022, 19:00 Sâmbătă
Preț: 100 - 300 lei
Telefon Informații: (022) 22-11-77

Descriere

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, ediția a VII-a, Chișinău
Teatrul Național „I.L.Caragiale”, București prezintă spectacolul “Casa de la țară”.
autor: Donald Margulies
TN I. L. Caragiale, București
Regia: Claudiu Goga
Asistent regie: – Patricia Katona
Scenografia: Corina Grămoşteanu
Ilustrația muzicală: –Claudiu Goga
Lighting design: – Bogdan Golumbeanu,Ion Vlașcu
Video design:- Constantin Simon
 
 
2 h 45 min/ Pauză: Da
TNME, Sala Mare
„Casa de la țară” de Donald Margulies este „una dintre cele mai structurate și mai reușite piese americane care au ajuns pe Broadway în ultimul deceniu” (TheaterMania). Regia, traducerea şi ilustraţia muzicală sunt semnate de un nume de rezonanţă al teatrului românesc contemporan, Claudiu Goga.
Deținător al unui Premiu Pulitzer pentru piesa „Cină cu prieteni”, autorul piesei, Donald Margulies, născut în 1954, la New York, este dramaturg, scenarist, profesor de engleză și scriere dramatică la Universitatea Yale. Piesele sale au fost montate în teatre importante din America, dar și în orașe ca Londra, Beirut, Tel Aviv, Stockholm, Tokio, Mumbai, Berlin, Viena, Sydney, Copenhaga, Paris și București. Casa de la țară a avut premiera în 2014, la Los Angeles.
„Casa de la ţară” propune, cu umor, ironie și luciditate, o complicată poveste despre o familie de artiști. „O poveste despre ce trăim atunci când trăim. Ne trăim viața? Ne trăim cariera? Ne trăim visele? Ne trăim eșecurile? O piesă despre mai multe feluri de a iubi și despre mai multe feluri de a urî, despre forța de distrugere a unui sărut și despre forța de distrugere a lipsei unui sărut. O poveste despre greutatea cuvintelor spuse și despre durerea cuvintelor nespuse, despre prețul succesului și prețul ratării, despre arta pură și arta comercială, despre demonii orgoliului și demonii pasiunii, despre părinți și copii, o poveste despre oameni”.
„Casa de la țară” (un titlu voit cehovian, după cum declară autorul), este o piesă care, „printre alte lucruri ca timpul, frumusețea, vârsta și amintirile, explorează și ideea universală a întoarcerii acasă” – Donald Margulies.
„Casa de la țară” – o piesă despre viaţa din spatele scenei, dar adevăratul său subiect este felul în care membrii unei familii se pot răni unul pe celălalt fără intenţia de o face.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?