Aer pierdut. Lectură nouă

Imagini

Informații

Data: 21 Octombrie 2021, 19:00 Joi
Preț: 200 lei
Telefon Informații: +37368488008

Descriere

 

Dedicat Zilei Orașului!

„Aerul pierdut” - această seară literară a devenit unul dintre cele mai iubite și memorabile evenimente din istoria proiectului nostru. Datorită numeroaselor solicitări din partea spectatorilor noștri obișnuiți, am decis să repetăm acest program cu câteva modificări.

Vă invităm să vă întoarceți pentru o seară într-un oraș care nu mai există. Pentru vechiul Chișinău, parfumat cu tei înfloriți și mirosuri de produse de patiserie proaspăt coapte. În orașul nostru iubit, cu străzile sale curate și micile curți confortabile, în care adulții și copiii vin să se viziteze fără o invitație specială. Unde este un copil minune pe un balcon mic de piatră, cântând la o vioară sub supravegherea unui bunic evreu. Unde cineva a montat un leagăn de frânghie cu o scândură în loc de o bancă între măr. Acolo unde salcii întinse își dau umbra trecătorilor și în tufișuri izolate de liliacuri, puteți aranja o casă de păpuși sau puteți ascunde un „secret” de ambalajele de bomboane și de sticla colorată.

Ne vom plimba de-a lungul vechilor străzi ale Chișinăului, din orașul inferior până în cel superior. Vom vedea cum a fost construită, cum s-a transformat într-o floare de piatră albă. Să-i simțim aerul special, care s-a risipit pentru totdeauna, rămânând în memoria noastră cu un sentiment de fericire neclintită.

În această călătorie prin timp și spațiu, vom fi însoțiți de Prințul Urusov, Dovid Knut, Greta Ionkis, Alexander Goldman, Alexander Kanevsky, Boris Kletynich, Marina Stepnova și alți autori în ani diferiți și chiar secole, dar care au scris despre Chișinău cu neschimbări. dragoste.

Un invitat special al serii noastre literare este Roman Yagupov. Împreună cu el, poveștile despre Chișinău sunt citite de locuitorii proiectului #ПРОчтение: Yolka Fliman, Andrei Kovalenko, Iosif Shats și Vera Maryanchik.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?