Macbeth

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 17 Ianuarie 2019, 18:30 Joi
Telefon Informații: 022 24-51-04
Evenimentele trecute
  • 7 Septembrie 2018, 18:30 Vineri
  • 10 Iunie 2018, 17:00 Duminică
  • 13 Septembrie 2017, 18:00 Miercuri

Descriere

Libretul de Francesco Maria Piave (după tragedia omonimă de William Shakespeare)

Premiera operei a avut loc la Teatro della Pergola din Florența, în ziua de 14 martie 1847. O versiunea revizuită a operei a fost prezentată in ziua de 21 aprilie 1865 la Théâtre Lyrique din Paris.

Locul și perioada de desfășurare a acțiunii: Scoția, în secolul al XI-lea.

Actul I

În fruntea armatei scoțiene, Macbeth și Banco se întorc victorioși din lupta cu rebelii. În drum, întâlnesc un grup de vrăjitoare care le prezic viitorul. Ele i se adresează lui Macbeth cu titulatura de Nobil de Cawdor și rege al Scoției, iar pe Banco îl numesc tată al viitorilor conducători. Cei doi încearcă să afle mai multe despre aceste profeții, dar vrăjitoarele dispar. Prima profeție se adeverește foarte repede, un mesager aducând vestea că Duncan, actualul rege al Scoției, tocmai l-a numit pe Macbeth Nobil de Cawdor.

În castelul lui Macbeth, soția acestuia citește o scrisoare primită de la soțul ei și află noutățile. Ambițioasă fiind, pune la cale un plan diabolic, pentru a grăbi împlinirea profeției. Imediat ce Macbeth intră în castel, soția îl întâmpină și-i împărtășește intenția de a-l asasina pe rege. Un servitor anunță sosirea lui Duncan, invitat să petreacă noaptea la castel. Macbeth ezită să ducă planul la bun sfârșit, însă, la insistențele soției, săvârșește crima. Terifiat, Macbeth intră într-un delir halucinant și privește îngrozit pumnalul cu care l-a ucis pe Duncan. Lady Macbeth, cu sânge rece, ascunde pumnalul în camera regelui asasinat. La sosirea lui Banco și a nobilului Macduff (cel care descoperă crima), cei doi părăsesc încăperea. Soții criminali pretind că sunt oripilați de cele întâmplate.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?