Zilele Filmului Românesc la Chișinău

Imagini

Informații

Data: 21 - 24 Septembrie 2023
Preț: Intrare liberă
Telefon Informații: 0675 00 099
Evenimentele trecute
  • 22 - 25 Septembrie 2022
  • 7 - 10 Octombrie 2021

Descriere

Zilele Filmului Românesc la Chișinău va avea loc între 21 si 24 septembrie la Cinematograful Cineplex-Loteanu.
Evenimentul va fi deschis cu proiecţia în premieră în Republica Moldova a celui mai recent film realizat de Cristian Mungiu, “R.M.N.” (2022). ZFR îi dedică celebrului cineast secţiunea Focus din acest an, care va mai cuprinde “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007), singurul lungmetraj românesc laureat cu prestigiosul premiu Palme d`Or la Festivalul de la Cannes, precum şi filmul său de debut, “Occident” (2002), care a avut de asemenea premiera pe Croazetă, în secţiunea Quinzaine des réalisateurs.
Toate proiecție si evenimentele ZFR vor fi cu intrare liberă.
Producţiile din celelalte secţiuni ale festivalului - Filme noi, Retro, Filme studenţeşti, Filme pentru copii, precum şi evenimentele speciale vor fi anunţate în curând.
În acest an, Zilele Filmului Românesc vor merge și în alte şapte oraşe din Republica Moldova: Hânceşti (21 septembrie), Nisporeni (22 septembrie), Călăraşi (23 septembrie), Orhei (24 septembrie), Soroca (28 septembrie), Bălţi (30 septembrie - 1 octombrie) şi Cahul (7-8 octombrie), unde vor fi prezentate câteva dintre peliculele din selecţia de la Chişinău.
ZFR este un eveniment organizat de către Asociaţia Cineaştilor Independenţi din Republica Moldova ALTERNATIVE CINEMA și casa de producţie ROVA FILM din România.
Proiectul este realizat cu sprijinul: Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României, Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Centrului Național al Cinematografiei din Moldova, Primăriei Municipiului Chișinău, Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău.
 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?