POSTEN NR.6 - film documentar de Steffi Wurster

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 15 Noiembrie 2017, 18:30 Miercuri
Preț: Intrare liberă

Descriere

POSTEN NR.6 – film documentar de Steffi Wurster

Pe 15 noiembrie 2017, ora 18:30, la Chișinău va fi prezentat ca work in progress filmul documentar, ”POSTEN NR. 6” de Steffi Wurster, Germania.

Ecranizarea filmului va avea loc la Cinematograful Odeon.

În postul de menținere a păcii nr. 6, pacificatorii moldoveni, transnistreni și ruși se află sub un singur acoperiș – exemplu de coexistență inevitabilă a diferitelor tabere și, în același timp, expresie a conflictului blocat între Republica Moldova și Transnistria. Pornind de la microcosmosul postului din zona de securitate, documentarul abordează scenariul politic al conflictului. Autoarea filmului încearcă să - și creeze o imagine. Ea intervievează locuitorii și înregistrează versiunile politicienilor ambelor părți. Ea observă idila de la post, feribotul care leagă cele două maluri, lipsa de perspective din sate.

Coexistența bună a oamenilor contrastează cu pozițiile ireconciliabile ale actorilor politici. În ce constă conflictul de astăzi, după 25 de ani de încercare de soluționare a conflictului? Filmul reflectă eforturile actuale de pace - potențialul, precum și limitele de rezolvare a conflictului, care ar trebui să aducă în primul rând beneficii oamenilor de pe ambele maluri ale râului. Prin îmbinarea narațiunilor mari și mici, filmul e în căutarea șablonului care menține conflictul în viață și determină gândirea noastră.

După prezentarea filmului va urma un panel de discuții cu participarea autoarei filmului, Steffi Wurster, dar și cu invitați de pe ambele maluri ale Nistrului.

Filmul va fi difuzat în limba germană cu subtitrări în limba rusă. Pentru discuții va fi asigurată traducerea în limbile rusă și română.

Steffi Wurster (1971, Ludwigshafen/Rhine) a studiat Artele Plastice la Academia de Arte Plastice, Universitatea Mainz, și Scenografia la Universitatea de Arte din Berlin (UdK). Pe lângă activitatea sa în calitate de scenograf, ea mai dezvoltă proiecte interdisciplinare și lucrări-video, prin intermediul cărora pune la îndoială construcția percepției și se preocupă de vizualizarea proceselor spațiale.

Între 2009 și 2013, a lucrat la un proiect de film documentar despre Sochi, zona aleasă pentru Jocurile Olimpice 2014, care dezvăluie efectele secundare al acestui mega-eveniment asupra peisajului și locuitorilor.

Mai multe despre regizoare: http://www.steffiwurster.com/ 

         Filmul ”POSTEN NR. 6” va fi prezentat de asemenea pe 16 noiembrie 2017 la Tiraspol.

Acest eveniment este organizat de către Centrul Cultural German Akzente în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert Stiftung, susținut de către Institutul Goethe din România.

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?